Neverjetna hoja po zraku

Sanjarjenje o lahkotnem lebdenju visoko na nebu je končno postala sladka resničnost. Umetnik Tomás Saraceno je namreč ustvaril instalacijo “In Orbit”, ki omogoča hojo po zraku kar 25 metrov visoko.

V urbanem okolju nemškega Düsseldorfa se na 2.500 m2 razprostira pravo igrišče vsem otrokom po duši. Kar 3.000 kilogramov težke jeklene žice sestavljajo več nivojsko mrežasto instalacijo v zraku, posuto z velikanskimi 300-kilogramskimi napihljivimi kroglami in tako prinašajoč doživetje izven tega sveta.

Igrišče za velike otroke kar 25 metrov visoko v zraku.
Igrišče za velike otroke kar 25 metrov visoko v zraku.

Navdihnjena z mojstrovinami pajkovih mrež, stvaritev Tomása Saracena predstavlja le delček njegovega spektakularnega projekta Air-Port-City, s katerim želi v duhu socialističnih in utopičnih sanj postaviti lebdeče futuristično mesto kot odgovor na naraščajočo globalno prenaseljenost in ekološko krizo. Umetnik je sicer že lansko leto v Milanu postavil podobno izjemno napihljivo strukturo z naslovom “On Space Time Foam”. Stimulativno hojo po zraku lahko vse do jeseni doživimo v düsseldorfskem muzeju K21 Ständehaus.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!