fbpx

Nezvestobe ti nikoli ne bom oprostila! (osebna izpoved)

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Bi sprejeli partnerjevo nezvestobo? Bi mu oprostili čustveno ali fizično varanje? Ali bi mu rekli - konec je, odidi?

Ne boš dobil druge priložnosti. Vseeno mi je ali imaš izgovor. Ni pomembno, ali mi prisežeš, da se to ne bo nikoli več ponovilo. Ni pomembno, kaj mi obljubljaš.

Vseeno mi je, ali je šlo le za enkratno stvar. Ni pomembno, ali si se po poljubu ustavil, ker si se počutil krivo. Ni pomembno, kako daleč so šle stvari, ker si v vsakem primeru, če si mi nezvest, prestopil mejo.

Ne govori mi, da si doživel trenutek šibkosti. Ni pomembno, ali si se počutil negotov. Ni pomembno, če že nekaj časa nisva bila intimna.

Se ti zdi nezvestoba normalna, ker tvoji prijatelji varajo svoje partnerje? Res želiš biti kakor oni?

Če me prevaraš, te ne bom prosila, da bi izbiral med menoj in drugo žensko. Ne bom ti dajala ultimatov, kaj vse moraš narediti, če me želiš obdržati.

Zbogom. Raje sem sama! Foto: Brooke Cagle / Unsplash

Ne bom se borila zate ali najin odnos. Odnosa ne bo več. Naju ne bo več. Samo ti boš – sam.

Ne bom zahtevala pojasnila ali opravičila. Ne bom kričala nate, in ti govorila, koliko sem naredila zate in kako boš vse zavrgel. Ne. Ne bom ti vrgla oblačil skozi okno. Ne bom zažgala spominov. Ne bom te obsojala na družbenih omrežjih.

Ne, ne nameravam se ti maščevati, ker boš že sam dovolj nesrečen.

Če boš nezvest, je konec. Ne bo druge priložnosti. Ne kričečih dram. Brez odpuščanja. Brez pogleda nazaj. Tvoje napake bodo samo tvoje, nič nimam več z njimi.

Našla bom nekoga, ki me bo spoštoval. Nekoga, ki ne bi nikoli tvegal, da me izgubi zaradi zapleta z drugo žensko. Nekoga, ki verjame, da sem več kot dovolj, ki ceni moj čas in pozornost. Nekoga, ki si bo želel le mene in samo mene. Bodi srečen z njo!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!