fbpx

Nikogar ne moreš spremeniti: 4 znaki, da partner ni več zaljubljen v vas

Zadnjič posodobljeno: :

"V vsakem zakonu, ki traja dlje kot teden dni, obstajajo razlogi za ločitev. Trik je v tem, da najdemo in vedno znova iščemo razloge za zakon." - Robert Anderson

Ko se zaljubite, na to osebo gledate, kakor da je vaš cel svet. A skozi čas in življenjske izzive marsikaj ni več tako, kakor je bilo na začetku. Čas bo vedno pokazal, ali vajino razmerje deluje na dolgi rok ali pa tudi ne.

A da se izognete kakršnemu koli prehitremu in nerazumnemu ravnanju iz jeze, ker trenutno ne veste, kje je vajin odnos, najprej poiščite te opozorilne znake ter se soočite s težavami, preden bo prepozno.

1. Nenadne osebnostne spremembe

V vašem odnosu lahko pride čas, ko vaš partner sprejme določene stvari, za katere sploh ne bi pričakovali, da jih bo. Včasih te spremembe pomagajo njemu ali vajinemu odnosu. A včasih lahko te spremembe pomenijo, da želijo zadovoljiti potrebe nekoga drugega pred vašimi.

Pomembno je, da komunicirate in se pogovorite, zakaj se te spremembe dogajajo in zakaj so se nenadoma lotili teh novih stvari.

2. Ni več pozoren

Ste opazili, da je vaš partner postal do vas hladen, se vas ne dotika več, vas ne prime za roko, ne objame in si ne želi kakršnega koli fizičnega stika z vami? Imate občutek, da noče biti del več vašega življenja? Potem je to lahko znak, da vas bo kmalu zapustil. S to težavo se je potrebno takoj spoprijeti.

Komunicirajta o tem, kaj njega/njo osrečuje in kaj ne, kaj vas osrečuje in kaj ne, to je pot k izboljšanju odnosov.

Ni več pozoren.

3. Ne želi komunicirati

Če ste opazili, da je vaš partner prenehal govoriti o svojih vsakodnevnih stvareh in se noče pogovarjati o skupnih ciljih, željah, je to znak, da je vaša zveza v kritičnem stanju. Razmislite zakaj se ni več pripravljen pogovarjati.

Če se ne najdete razloga, se poskusite ponovno pogovoriti. Če najdete krivdo na svoji strani, se mu opravičite. Opravičevanje je dober začetek, vendar nikoli ne boste vedeli, v čem je resnična težava, če vam tega ne pove.

Razmislite, če je takšna oseba res prava oseba za vas.

4. Nimata več skupnega časa

V vaši zvezi lahko nastopi trenutek, ko se vam zdi, da vaš partner ne preživlja več časa z vami. Več časa preživi s prijatelji, z družino ali komerkoli drugim. Če pa se vas namerno izogiba in se nenadoma prične družiti z drugimi ljudmi, ki niso vi, se boste morali z njim pogovoriti.

Odgovor bo morda težko slišati, a boste vsaj vedeli zakaj.

Z vsemi znaki je treba ravnati umirjeno, izražajte svoja čustva, poskušajte prisluhniti partnerjevim besedam, razumeti situacijo in predvsem – komunicirajta. Razrešita težave ali pojdita vsak svojo pot.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!