Nikoli se ne opravičuj moškemu za te 3 stvari!

Zadnjič posodobljeno: :

Obstajajo 3 zelo pomembne stvari, za katere se ženske moškim vedno znova opravičujemo ali pa jih poskušamo upravičiti. Ampak to ni prav!

Ženskam se pogosto zgodi, da se za naslednje 3 stvari opravičujemo in se pri počutimo nelagodno, čeprav se res ni bilo treba. Za kaj gre?

Ni nam vedno do seksa

Seveda to še ne pomeni, da se popolnoma odpovemo intimi, a če v nekem trenutku nismo razpoložene ali pa nimamo želje po spolnosti, lahko to odklonimo, ne da bi se počutile krivo. Velja si zapomniti, da se nam ni treba opravičevati ali se celo žrtvovati za seks, če nam ne prija. Tako kot moški imamo tudi me pravico uživati v svojem intimnem življenju z moškim. Zato se tisti dan, ko iz takšnih ali drugačnih razlogov nismo razpoložene, ne smemo bati, da pobegnil k drugemu dekletu. To potemtakem ni normalno.

Kaj in kako razmišljamo, čutimo, ljubimo ali živimo

To, da smo ob moškem, še ne pomeni, da bi morale biti take, kot on želi. Smo samostojna oseba, ki ima svoje misli, želje, čustva, potrebe, hobije … Zaradi tega smo, kar smo, ni se nam treba spreminjati ali opravičevati. Kljub temu pa včasih pride do samocenzure; ženske se spremenimo, misleč, da bomo tako bolj všeč našemu moškemu, ne da bi nas on za to prosil. Če moški pri svoji ženski to opazite, potem ji povejte, ste se vanjo zaljubili prav zato, ker je, kar je, in da se zaradi vas ne bi smela spreminjati!

Smo svoja oseba, ki ima svoje misli, želje, čustva, potrebe, hobije ...
Smo samostojna oseba, ki ima svoje misli, želje, čustva, potrebe, hobije …

Včasih potrebujemo svoj osebni čas in prostor

Nikoli se ne opravičujmo za dejstvo, da želimo biti malce same. Morda želimo samo prebrati knjigo, piti čaj ali pa se sprehoditi po parku. S tem ni nič narobe. Težava se pojavi, kadar večino časa preživimo same ali s prijatelji, zelo malo časa pa s partnerjem. Če pa se nam od časa do časa zahoče samota, se za to nikoli ne opravičujmo – to je naša potreba in pravica.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Noro zabavno: nasveti za spolnost mladih žensk iz leta 1894