fbpx

Nikon Z f – inovativna kamera zapakirana v super tehnološki paket z retro stilom

Nikon Z f

Nikon Z f
Foto: Nikon

Nikon Z f ni le še ena kamera; to je umetniško delo, ki združuje brezčasno estetiko z najboljšo Nikonovo tehnologijo naslednje generacije. Ta čudež brezzrcalne tehnologije je zasnovan tako, da ujame vašo domišljijo prav tako kot vaše slike.

Nikon Z f je več kot le kamera; je umetniško delo, ki je prav tako modna izjava kot tehnološki čudež. Če bi vaš dedkov Nikon FM2 šel na MIT, bi se vrnil kot Z f – starinska zunanjost, a z dušo, ki je v koraku s časom.

Nikon Z f
Foto: Nikon

Nikon Z f je opremljen z najnovejšim obdelovalnikom slik EXPEED 7, ki omogoča izjemno hitro odzivnost in zmogljivost samodejnega ostrenja. Ta 24,5-megapikslni senzor BSI CMOS je prava zvezda, ki v slabih svetlobnih pogojih zajema osupljive barve in neverjetno definicijo z minimalnim šumom. Sistem za samodejno ostrenje, ki ga poganja tehnologija globokih nevronskih mrež, lahko zazna in sledi devetim različnim vrstam subjektov, od ljudi in živali do vozil in letal.

Z dodatno procesorsko močjo Z f dosega 5-osno stabilizacijo slike v kameri, ki je enakovredna povečanju hitrosti zaklopa za 8 stopenj. To je najboljše med vsemi Nikonovimi Z serijami. Poleg tega je Z f prva kamera na svetu, ki podpira stabilizacijo slike na točki fokusa, kar zmanjšuje zamegljenost na točki fokusa namesto v središču kadra.

Z f je več kot le kamera; je tudi poklon Nikonovi bogati zgodovini. Z ikoničnim zunanjim dizajnom, ki spominja na legendarni FM2, Z f povezuje Nikonovo dediščino inovacij in natančne izdelave. Ohišje iz magnezijeve zlitine je trpežno in ima sijajen zaključek, okrašen s klasičnim Nikonovim logotipom.

Novi Nikon Z f bo na voljo sredi oktobra 2023 po predlagani maloprodajni ceni 1.999,95 dolarjev samo za ohišje. Za tiste, ki želijo še več, so na voljo dodatne barvne možnosti in paketi z objektivi, ki bodo zadovoljili tudi najzahtevnejše fotografe.

Foto: Nikon

Torej, ste pripravljeni zamenjati kamero na vašem pametnem telefonu za to brezzrcalno mojstrovino? Ker Nikon Z f ne zajema samo fotografij; zajema srca. In cena? No, bodimo iskreni, biti tako fantastičen ni poceni, vendar je vredno vsakega centa.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.