Nisi jo želela poslušati: 4 mamini nasveti, ki so bili še kako RESNIČNI

Nisi jo želela poslušati: 4 mamini nasveti, ki so bili še kako RESNIČNI

Nekoč ste zvijali z očmi, danes pa bi se ji najraje zahvalili za vse nasvete, ki so vam v času najstniških dni šli tako v nos. Mama je imela še kako prav!

Verjetno se spomnite srednje šole, ko so vaše razpršene misli imele posluh za vsakogar in vse razen za mamo. Leta tečejo, življenjske situacije, s katerimi se soočate, pa vas vedno znova in znova opomnijo, da so mamini nasveti, ki jih takrat niste hoteli poslušati, bili zares resnični.
Nešteto veliko jih je, a vas bomo spominili na 4 nasvete, ki vas bodo vrnili naravnost v mladost.

4 mamini nasveti, ki so bili še kako RESNIČNI:

“Ne bodi kot drugi, ampak bodi svoja.”

Bodi svoja, ne oziraj se na druge.
Bodi svoja, ne oziraj se na druge.

Vsaka mama že od vašega rojstva ve, s kakšnimi situacijami se boste v življenju srečevali – velikokrat vas je verjetno tudi opomnila, da ste zmožni vsega, kar si želite in si zadate.
Še posebej pa vam je pogosto govorila, da bodete svoji in da ne sledite slepo množici. Niste jo želeli poslušati, saj ste želeli slediti trendom, da bi bil izpadli kul v družbi.
Zdaj, ko ste odrasla ženska, veste, da je mama imela še kako prav.

“Spanec je pomemben.”

Verjetno se spomnite, ko ste prespali pri prijateljici in celo noč nista mogli zaspati. Kadarkoli pa so starši preverili, ali spita, sta se pretvarjali, da sta že v globokem spancu.
Mislili sta, da sta jih prelisičili, nista pa se zavedali, kako podcenjujeta nočni počitek, s katerim pridobite energijo za naslednji dan.

“Naj se ti nikamor ne mudi.”

Obleci jakno.
Obleci jakno.

Čas pubertete je obdobje, ko ste žonglirali med družbenim življenjem, šolo in novimi izzivi, zato ni bilo enostavno vzpostaviti ravnovesja. Mama vam je verjetno govorila, da se upočasnite in ugotovite, kaj so vaše prioritete. Opominjala pa vas je tudi, naj se vam v življenju ne mudi, saj ničesar ne boste zamudili.
Komaj v poznejših letih ste verjetno ugotovili, da je to res, saj se je pomembno osredotočati na stvari, ki so v življenju zares pomembne.

“Obleci jakno.”

Aprilski deževni dnevi ali hladni zimski meseci so vedno bili idealen čas, ko ste se zaradi pomanjkljivega oblačenja prehladili. Mama vas je seveda vedno opominjala, da nosite jakno s seboj, vam pa je videz bil na prvem mestu.
Zdaj, ko ste spoznali, da vreme zna presenetiti, je jakna postala vaš najboljši prijatelj. Verjetno pa tudi mami nikoli niste povedali, da upoštevate ta njen modni nasvet.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najtežje je živeti z iskreno žensko: zakaj je zveza z žensko čistega in odprtega srca največji izziv?