fbpx

Nisi nikogaršnja polovica!

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Ste že kdaj čutili pritisk iz okolice, predvsem od najbližjih, da si morate najti nekoga, svojo sorodno dušo, da boste z njim preostanek življenja, da ne boste ostali sami, kajne?

Na različne načine so vam dali vedeti, da je samsko življenje najslabše, kar se vam lahko zgodi.

In ko ste v zvezi, pravijo, da vas mora boljša polovica, sorodna duša, tista prava oseba dopolniti.

Seveda je v redu, da si vsi nekoga želimo, to je normalna človeška potreba. Ljubezen je potreba. Toda že sam koncept, da ste nikogaršnja polovica, je popolnoma napačen.

Niste nikogaršnja polovica in nihče vas ne more dokončati, dopolniti. Zakaj? Ker ste že popolna oseba, posameznik.

Celotni ste, tako takrat, ko ste samski ali ko ste v zvezi. Lahko se sami odločate, vladate svojemu telesu, ste neodvisni. Nihče vam tega ne more vzeti in nikomur ne smete dovoliti, da vam to vzame. Če so vas naučili, da niste popolni in da potrebujete nekoga, da to postanete, so vas slabo naučili.

via GIPHY

Nihče vam ne bo čarobno spremenil življenja. Morda se zdi tako na začetku, ko ste zaljubljeni, a sčasoma boste ugotovili, da imate še vedno iste težave, iste negotovosti, iste misli. Ti si ti – s komerkoli si.

Mnogi ljudje vstopijo v odnose z idejo o razmerju in zakonu, da se bo tedaj v njih nekaj spremenilo. Pričakujejo, da jih bo druga oseba popravila in rešila pred njimi samimi. In potem so razočarani, ko se to ne zgodi.

Iskanje ljubezni vas ne bo rešilo, predvsem zato, ker je z vami vse v redu. Ne glede na to, kako se počutite, ne glede na to, kaj mislite o sebi, je z vami vse v redu. In vaša odločitev je, če se želite izboljšati, vendar morate razumeti, da morate vse narediti sami.

Morate sami delati na sebi, si ustvariti srečnejše življenje. Druga oseba vam tega ne bo mogla dati. Seveda vas partner lahko osreči in vpliva na vas pozitivno ali negativno, a kaj se bo zgodilo, je odvisno od vas.

via GIPHY

In če pride do razpada in se izkaže, da to ni “vaša polovica”, se boste spet počutili, da niste popolni?

Neumno je razmišljati o tem ali ste popolni ali ne, odvisno od druge osebe. Saj niste nikogaršnja polovica in ste dovolj inteligentni, sposobni in močni, da vse naredite sami!

Zdrav odnos sestavljata dva popolno nepopolni osebi in ne dve polovici.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!