Op vrijdag 26 mei 2017 vindt de opening van de Non-Wasteful Food Week plaats op het Pogačarjev-plein in Ljubljana. De week van het niet-weggegooide voedsel vindt plaats op initiatief van Luka Jezeršek, en de beweging werd ook gesteund door de belangrijkste Sloveense chef-koks: Ana Roš (Hiša Franko), Janez Bratovž (JB), Igor Jagodic (Strelec, David Vračko ( Mak) en Luka Košir (Grič). Bij deze gelegenheid zal Massimo Bottura, een van de beste chef-koks ter wereld, ook Slovenië bezoeken.
Teden nezavržene hrane zal worden gehouden od 26. maja do 2. junija 2017. Gibanje, ki je nastalo na pobudo Luke Jezerška, želi širšo javnost opozoriti na problematiko zavržene hrane, ki je mnogokrat še popolnoma primerna za uporabo.
Teden nezavržene hrane je podprl tudi lastnik restavracije s tremi Michellinovimi zvezdicami ter lanskoletni dobitnik naslova najboljšega kuharja na svetu Massimo Bottura.
Massimo Bottura je s svojo neprofitno organizacijo Food for Soul začel pravo revolucijo na področju zmanjševanja odpadne hrane. Bottura bo ob tej priložnosti obiskal Slovenijo ter spregovoril o svoji viziji ter pokusil jedi slovenskih kuharjev. Otvoritev se bo začela 26. maja 2017 na Pogačarjevemu trgu v Ljubljani. Cel Teden nezavržene hrane bodo na Pogačarjevemu trgu potekale kuharske delavnice po principu nezavržene hrane (nanje se je potrebno prijaviti). Zadnja dva dneva dogodka pa bomo lahko pokusili tudi jedi, ki jih bodo pripravile vrhunske slovenske restavracije.
LEES VERDER: Over graszoden en stoppels: een wilde week in het huis van Layer in Kranj
Meer informatie:
tedennezavrzenehrane.si