Het perzikseizoen is aangebroken! Waarom niet optimaal genieten van seizoensfruit? Zelfgemaakte perzikjam is een geweldige manier om de zomer op je bord te verlengen.
Domača breskova marmelada je odlična alternativa bolj ”znanim” marmeladam, kot so jagodna, marelična En borovničeva. Čeprav gre za manj slavno ”sestro” iz klana, pa ni nič manj dobra. Tehten razlog, da izdelate domačo breskovo marmelado, je, da breskve sodijo med pomlajevalno sadje, saj so bogate z antioksidanti.
LEES VERDER: De beste recepten voor zelfgemaakte jam
Ponujamo vam preprost in hiter način izdelave domače breskove marmelade.
Recept za domačo breskovo marmelado:
Sestavine za domačo breskovo marmelado:
- 3 kg zrelih breskev
- 1,5 kg sladkorja
- sap van één citroen
- 3 kisla zelena jabolka
Postopek priprave domače breskove marmelade:
Razkoščičene (ne pa tudi olupljene) breskve narežemo, stresemo v multipraktik in zmeljemo v fino kašo. Prelijemo v lonec, primešamo sladkor in prestavimo na štedilnik, kjer pustimo, da zavre. Marmelado nato na zmernem ognju kuhamo 20 minut. Po tem času ji dodamo naribana neolupljena jabolka (jabolčni pektin poskrbi, da marmelada ne bo tekoča). Za konec dodamo limonin sok, premešamo in prelijemo v kozarčke. Pa dober tek!