December je, kar pomeni, da v naših domov diši po piškotih. Tokrat vam ponujamo recept za hrustljave arašidove piškote, ki se odlično priležejo k popoldanski kavi. Ker so nasitni, jih ne pozabite vzeti s seboj na izlet.
Zlato zapečeni arašidovi piškoti se odlično podajo h kavi, ker pa so precej nasitni, so lahko dober vir energije.
LEES VERDER: Recept: meringue - luchtige koekjes met twee ingrediënten
Če za arašidove piškote iz pečice nimate časa, lahko postopek še vedno skrajšate s pripravo v mikrovalovni pečici.
Recept – arašidovi piškoti
Sestavine – arašidovi piškoti
- 75 g arašidov
- 100 g boter
- 200 g meel
- 0,5 žličke jedilne sode
- 75 g rjavega sladkorja
- 1 ei
- 1 theelepel vanille-extract
Postopek priprave arašidovih piškotov:
Surove arašide damo v multipraktik in jih drobno zmeljemo. Približno dve pesti arašidov prihranimo za pozneje. Presejemo moko in sodo ter jima dodamo nakockano maslo. Tega vgnetemo, da nastane drobtinasta mešanica. Dodamo še sladkor in arašide. Nato stepemo jajce z vaniljevim ekstraktom in dodamo masi. Gnetemo toliko časa, da dobimo gladko testo, ki ga oblikujemo v kroglice. Te razporedimo po pekaču, ki smo ga prej obložili s peki papirjem. Piškote z žlico sploščimo in potresemo z arašidi. Pečemo 12 minut pri 180 stopinjah Celzija. Piškoti morajo postati zlatorumeni. Ko so pečeni, jih ohladimo na mrežici. Pa dober tek!