fbpx

Recept: sappig rosbief

Ta mrežna pečenka bo omrežila vsakogar.

Een bakplaat is geschikt voor de zondagse lunch, voor het kerstdiner of gewoon zomaar. Om uw gasten te charmeren, bereidt u een eersteklas braadstuk voor hen dat zelfs de meest veeleisende fijnproevers tevreden zal stellen. Ontdek hieronder hoe. Reken niet op restjes!

Mrežna pečenka velja za tradicionalno jed, ki jo morate dodati v svoj repertoar kuharskega znanja. Praznični dnevi of zondagse lunches so odlična priložnost, da to znanje vnovčite. Z upoštevanjem postopka, ki ga razkrivamo v nadaljevanju, bo tudi vaša pečenka uspešnica, ki še dolgo ne bo pozabljena.

LEES VERDER: Recept: steak tartaar om je vingers bij af te likken

Ta mrežna pečenka bo omrežila vsakogar.
Ta mrežna pečenka bo omrežila vsakogar.

Marsikdo se boji priprave pečenke, saj meni, da je postopek priprave zapleten in da nima dovolj izkušenj. Iz izkušenj pa vam lahko povemo, da za pripravo mrežne pečenke ne potrebujete posebnega znanja. Preverite, kako nastane ta sočna mesna poslastica, s katero resnično ne boste imeli veliko dela, lahko pa jo brez zadrege postavite na praznično mizo.

Recept – sončna mrežna pečenka:

Sestavine – sončna mrežna pečenka:

  • 1 kg svinjskega stegna
  • svinjska mrežica
  • 4 rezine limonine lupine
  • 2 lovorova lista
  • 1–2 ščepca mlete kumine
  • 2 klinčka
  • košček cimetove skorje
  • 1 vejica peteršilja
  • 6 teentjes knoflook
  • zout
  • zwarte Peperbollen

Postopek priprave mrežne pečenke:
Meso pred pripravo za 60 minut postavimo na sobno temperaturo. Nato ga operemo, temeljito obrišemo in natremo z mešanico soli in popra. Na vsaki strani mesa naredimo po tri zareze, kamor zataknemo stroke česna. Svinjsko mrežico položimo na delovno površino in damo nanjo dva koščka limonine lupine, lovorov list in cimet. Na to položimo meso, ki smo ga predhodno potresli z mešanico kumine in strtih klinčkov. Na meso položimo preostale limonine lupine, lovorov list in peteršilj, ga zavijemo v mrežico in položimo v pekač (ta mora biti le za malenkost večji od mesa) ter pokrijemo. Pečemo 60 minut pri 180 stopinjah Celzija. Nato pekač odkrijemo in pečemo še nadaljnjih 30 minut. Med pečenjem meso nekajkrat prelijemo z lastnim sokom (na 15–20 minut), da je pozneje bolj sočno. Po pol ure meso spet pokrijemo in ga po koncu še za 10 minut pustimo v ugasnjeni pečici, da se sokovi v njem enakomerno porazdelijo. Mrežno pečenko postrežemo s poljubno prilogo. Pa dober tek!

Bij jou sinds 2004

Vanaf jaar 2004 we onderzoeken stedelijke trends en informeren onze community van volgers dagelijks over het laatste nieuws op het gebied van lifestyle, reizen, stijl en producten die met passie inspireren. Vanaf 2023 bieden we content aan in de belangrijkste wereldtalen.