fbpx

Noč čarovnic 2018: kam na zabavo za halloween?

Do halloweena je slab mesec, a nič ni narobe, če ste kostum že pripravili. Konec meseca boste tako izrezali še buče in okrasili hišo. Za piko na i pa bo prav prišla dobra zabava, ki jo za halloween pripravljajo na vseh koncih Slovenije. Je vaša metla pripravljena za noč čarovnic 2018 in ali že veste, kam na zabavo za halloween?

Nekatere je očitno preveč strah čarovnic, zato v svojih objektih raje ne pripravijo dogodkov, povezanih s halloweenom. Drugim pa je očitno noč čarovnic 2018 tako kul, da so ustvarili pravo ’čarovniško pravljico’, ki traja celo več dni. Ne glede na to, ali ste privrženec tovrstnih dogodkov ali ne, si je vredno ogledati zanimive prireditve, da boste vedeli, kam na zabavo za halloween.

PLES ČAROVNIC V DVORCU RAKIČAN

Letos bodo dvorec Rakičan že šestič zajele čarovnice in priredile kar tridnevno čarovniško zabavo, ki se bo začela v soboto, 27. oktobra, zaključila pa v torek. Organizatorji so pripravili pester, srednjeveško in čarovniško-zabavno obarvan program, namenjen vsem generacijam. Velika večina aktivnosti, razen dveh posebej označenih, je brezplačnih.

Kdaj? 27. 10., 28. 10. in 30. 10.
Kje? Dvorec Rakičan, Murska Sobota
Več informacij: ris-dr.si

RNB Reunion – Halloween 2018

Zlovešča noč čarovnic bo v Cvetličarno zvabila najrazličnejše pošasti, vse od zombijev, Frankensteinovih nevest, vampirjev in grozljivih klovnov. Pripravite se na najstrašnejšo noč v letu, ki jo bodo popestrili DJ Sami Biyeh, DJ Em Bee in DJ Sheko.

Kdaj? 31. 10. ob 23.00
Kje? Cvetličarna, Ljubljana
Več informacij: facebook.com

NOČ ČAROVNIC V ZOO LJUBLJANA

Vabljeni ste na obisk ‘začaranega’ Živalskega vrta Ljubljana, da si v soju sveč čarovniške noči ogledate zacoprane kotičke skrivnostnega vrta. Nočni ogled živalskega vrta je vselej posebno doživetje, a ob noči čarovnic boste po njem kot uročeni. Čarovnice vas bodo popeljale na dogodivščino k živalim, ki se jim v temi zableščijo oči in vas z njimi povsem očarale. Izvedeli boste, katere živalske vrste so se za vedno spremenile v duhove, katere so ogrožene zaradi vraževerja, izdelovanja “čarobnih napojev” in celo otroških pravljic ter katere so zaradi predsodkov preganjane, kot so bile nekoč čarovnice. Poskrbele bodo tudi, da bodo vaši morebitni strahovi pred živalmi izgubili svojo moč, a pri tej čarovniji boste morali aktivno sodelovati.

Kdaj? Od 26. 10. do 31. 10.
Kje? ZOO Ljubljana
Več informacij: zoo.si

Halloween House Classics

Na najbolj strašno noč se boste lahko družili na ekskluzivni lokaciji nad mestom. Pustite domišljiji prosto pot, izživite svojo skrito strast in se prelevite v nočne zapeljivce in zapeljivke. Serija posebnih dogodkov I AM Party objavlja najbolj ekskluziven halloween dogodek v Ljubljani, na katerem vas bodo zabavali Gadjo, Paolo Barbato in Adonov.

Kdaj? 31. 10. ob 21.00
Kje? Ljubljanski grad
Več informacij: facebook.com

Halloween Special

Na najstrašnejšo noč v letu boste spet izganjali hudiča, igrali šah s teto s koso, bežali pred zombiji, vampirji in krvavimi nevestami ter pošiljali duhove nazaj v onostranstvo s cirkuško all star selekcijo, ki bo pripravila žurersko specialko v slogu ‘mešano na žaru’. Izpolnila bo še kakšno strašno glasbeno željo in poskrbela, da bodo vse dame svobodnih nazorov prišle zjutraj varno do doma. Veš, da je dress code?

Kdaj? 31. 10. ob 22.00
Kje? Klub Cirkus, Ljubljana
Več informacij: facebook.com

Noč čarovnic na gradu Žužemberk

Če še niste obiskali Žužemberka, je potem čas, da ga v vsej njegovi gracioznosti obiščete prav na dan čarovnic. Na dogodku bodo potekale različne kreativne delavnice za otroke – izdelava čarovniških očal, duhca, čarovniškega klobuka, pajkove mreže, okostnjaka … Skozi celotno prireditev pa bodo potekale še naslednje dejavnosti: strašenje v grajski kleti, vedeževanje s Tinkaro, iskanje zaklada … Če želite pokazati, kako kreativni ste, izrežite doma bučo, jo pustite na mizi pri odru in se potegujete za naslov najboljše otroške buče. Na odrasle tudi niso pozabili, saj bodo izbrali najboljšo odraslo masko.

Kdaj? Od 31. 10. ob 15.00
Kje? Grad Žužemberk
Več informacij: facebook.com

NOČ ČAROVNIC: Rovi pod starim Kranjem

Zadnje oktobrske dni lahko otroci in odrasli v Rovih pod starim Kranjem preizkusijo svoj pogum. Otrokom se bo med 26. in 30. oktobrom odprl pravljični svet, in sicer jih v temačnih rovih čaka čaranje, čarovniški podvigi, premagovanje strahu in še marsikaj. Precej bolj strašno podobo pa bodo rovi dobili 31. oktobra, ko bodo vanje vstopili odrasli. Po rovih se sprehajajo temne postave, ki izza vogalov prežijo na vas. Si upate sprehoditi se skozi rove?

Kdaj? Od 26. 10. do 31. 10.
Kje? Rovi pod starim Kranjem
Več informacij: visitkranj.com

NOČ ČAROVNIC NA BLEJSKEM GRADU

Navdušenci nad halloweenom se boste lahko od 27. oktobra do 3. novembra udeležili srednjeveškega tabora. Tisti, ki želite biti 31. oktobra del noči čarovnic, boste lahko na Blejskem gradu doživeli čar tega dogodka. Dopoldanski čas od 11.00 do 13.00 je namenjen otrokom do 8. leta, od 17.00 do 19.00 pa starejšim otrokom. Večer je rezerviran za odrasle.

Kako strašna je tema? Sence in prikazni, ki jih za hip ugledaš, nato izognejo? Kakšno moč imajo duhovi, ki še vedno tavajo znotraj obzidja gradu? Na gradu boste dobili namig ali dva, kako jih prelisičiti.

Kdaj? 31. 10. ob 11.00
Kje? Blejski grad, Bled
Več informacij: facebook.com

Drugi dogodki za Noč čarovnic 2018 (Halloween):

Največja halloween zabava
31. 10. ob 21.00
Dvorana Golovec, Celje

MIKKOVE HALLOWEEN POČITNIŠKE DELAVNICE
od 29. 10 do 30. 10
MIKKov klubski prostor, Murska Sobota

Halloween Conected
31. 10. ob 22.00
Kaos klub, Idrija

Klubski večer v Gala Hala
31. 10. ob 22.00
Gala Hala AKC Metelkova, Ljubljana

Halloween v Mesečini
31. 10. ob 22.00
Klub Mesečina, Trbovlje

Back in time Halloween 2018
30. 10. ob 23.00
Cvetličarna, Ljubljana

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!