fbpx

Nostalgična fotoserija, ki prikazuje zgodovino video iger skozi razvoj igralnih konzol

Kateri je bil vaš prvi: Atari, Game Boy, Wii? Španski kreativni direktor Javier Laspiur je oboževalec video iger, ki je svoje odraščanje ob igralnih konzolah zadnjih 30 let ovekovečil v nostalgični fotoseriji Controllers.

Teletenis, l. 1983
Teletenis, l. 1983

Javier Laspiur, kreativni direktor iz Madrida, nas s serijo fotografij Controllers popelje na nostalgični izlet skozi zgodovino konzol za video igre. Fotoserija ima tudi osebno noto, saj leto na vsaki fotografiji označuje leto, ko je Laspiur presedlal na novejši model. Začel je s še danes stilsko dovršenim modelom Teletenis, nadaljeval z ikoničnim Atarijem, sledile so različne oblike okornih konzol, več verzij Playstationa in končal (zaenkrat) s tablico v rokah. Laspiur tako ni zabeležil le tri desetletja navdušenja nad video igrami, ampak tudi razvoj in oblikovanje igralnih pripomočkov.

Ste nostalgični? Se počutite stare? Ali pa prvič vidite večino teh ‘opek’?

Nostalgično fotoserijo si oglejte v galeriji

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.