fbpx

Nova Honda Accord 2024: Japonski tehnološki biser z gumbi namesto prestav

Honda Accord 2024:

Nova Honda Accord 2024
Foto: Honda

Nova Honda Accord 2024 je bila predstavljena svetovni javnosti!

Nova Honda Accord 2024 se oblikovno naslanja na svoje predhodnike, pri čemer je mogoče opaziti vplive modela Honda Civic, od katerega je prevzel kar nekaj tehnoloških rešitev. Zunanjost ostaja zvesta svojemu prepoznavnemu dizajnu. Sprednji del krasi ozka LED žarometa in šesterokotna maska. Zadnji del pa se ponaša z lučmi, ki se raztezajo od enega do drugega konca avtomobila.

Foto: Honda

Armaturna plošča je doživela preobrazbo in zdaj gosti nov okvir za digitalni instrumentni sklop. Čeprav je velikost zaslona ostala enaka, je Honda dodala nekaj “ličenja” okoli njega in, kot sladkorček na vrhu, 10,5-palčni projekcijski zaslon za nova Honda Accord 2024.

Foto: Honda
Foto: Honda

Pomaknite se levo do sredinske konzole in našli boste isti 12,3-palčni zaslon kot pri modelu 2023 v ZDA. Toda spodaj? Pozabite na tiste stare gumbe za klimo! Namesto tega je velik okrogel gumb, ki ga Honda ljubkovalno imenuje “Izkušenjski izbirnik” (ali vsaj tako mislimo, da se prevaja iz japonščine). Ta čarobni gumb skrbi za vse – od ogrevanja do prezračevanja. In ja, lahko ga nastavite po svojih željah, kot bi si izbirali najljubšo pesem na radiu!


A to še ni vse! Predel pred naslonjalom za roke na sredinski konzoli je zdaj bolj čist, saj tradicionalnega prestavnika za avtomatski menjalnik ni več. Namesto tega je zamenjan s štirimi gumbi, ki predstavljajo položaje P, R, N in D. Za njimi so gumbi za načine vožnje in elektronsko parkirno zavoro.

Foto: Honda

Japonski avtomobilski proizvajalec pravi, da ima Honda Accord 2024 “novo razviti” dvomotorni hibridni sistem. V ZDA ta motor doseže 204 konjskih moči [152 kW] in 247 funtov navora [335 Nm].

Honda Accord 2024 je prava kombinacija tradicije in inovacij. Z njim Honda dokazuje, da je vedno korak pred konkurenco in da je pripravljena na prihodnost avtomobilizma. Ste pripravljeni na vožnjo prihodnosti? Honda Accord ima sicer bogato zgodovino in je že desetletja sinonim za zanesljivost in inovacije. Ta model je le nadaljevanje te tradicije, ki obljublja še več v prihodnosti.

Dodatne Informacije

honda.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.