fbpx

Nova Mazda BT50 – dokaz, da so pick-upi spet popularni

Mazda BT-50

Mazda je zares po dolgem času svojo pozornost namenila svojemu legendarnemu pick-upu s precej nerodnim, a legendarnim imenom BT-50. Gre za tretjo generacijo s popolnoma novo zasnovo.

Kot smo lahko pričakovali, so pri Mazdi ohranili zaščitni slogovni podpis Kodo, zaradi česar ima nova Mazda BT-50 izjemno veliko potez, ki so skupne tudi terencem v njenih vrstah. Tako je to eden bolj dinamično in športno oblikovanih pick-upov ta hip. Ob predstavitvi je na voljo v izvedenki dvojne kabine, kar je tudi oblika po kateri največ posegajo kupci.

Mazda BT-50
Mazda BT-50

Mazda je za osnovo vzela platformo modela Isuzu D-Max, s katerim si deli veliko količino DNK-ja. Uporablja pa tudi druge motorje in opušča Fordovo konjenico. Tako pod pokrovom diha štirivaljni 3,0-litrski turbodizelski motor z 188 konjskimi močmi (140 kilovati) in 450 newtonmetri, kar je za tovrstno vozilo najbolj univerzalna izbira.

Mazda BT50
Mazda BT50

Moč se na kolesa pošilja s šeststopenjskim ročnim ali samodejnim menjalnikom, ki je na voljo v kombinaciji z 4x4 in 4x2 pogonom.


V notranjosti prevladuje Mazdina filozofija, z Isuzu si deli še infomatičen sistem. A Mazdina pregovorna nadstandardnost vseeno prevladuje.

Potrebno je priznati, da je videti zelo zanimivo. Modela pa bomo veseli tudi v Sloveniji, v kolikor bo uvoznik zaznal potrebo trga po tovrstnem vozilu.

Galerija slik: Mazda BT50

Dodatne Informacije

Več informacij:
mazda.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!