fbpx

Nova Mazda6: lepotica, ki je postala še lepša (2018)

Mazda6 (2018)

Čeprav bi za novo Mazdo6 (2018) lahko rekli, da gre za prenovo, ta v sebi skriva veliko več, kot je moč opaziti na prvi pogled. Linije ostajajo zelo podobne in tudi oblikovne podrobnosti si niso dosti različne. Večje spremembe so pod pokrovom, v notranjosti in v novi tehnologiji.

Novo Mazdo6 (2018) bo po novem poganjal tudi motor SKYACTIV-G 2.5 T. V nasprotju s predhodnimi motorji je novi opremljen s turbino, ki bo dodala še nekaj pospeška. Motor ima 250 konjskih moči in 420 Nm navora. Uporablja tehnologijo Dynamic Pressure Turbo, ki zavrti turbino že pri nizkih obratih in ponuja več moči pri višjih hitrostih. Rezultat te tehnologije naj bi bil takojšen pospešek. Atmosfersko navdihnjeni 6-valjni motor ima še vedno 184 konjskih moči in je bil prav tako izboljšan. Uvaja zanimivo novo funkcijo izklopa valjev, pri kateri se pri stalni enakomerni hitrosti med 40 in 80 km/h, iz 6-valjnega motorja spremeni v 2-valjnega. Če bi potrebovali več moči, se preostali valji v trenutku vključijo v igro in tako spet vozimo s 6-valjnim motorjem.

Mazda6 je ima največ sprememb v notranjosti, kjer je praktično nespremenjen ostal le volan in nekaj zračnikov. Nova armaturna plošča daje raztegnjen in podolgovat videz, ki se širi vse od voznikove do sovoznikove strani. Najbolje opremljeni modeli bodo imeli v notranjosti lesene obloge, usnje Nappa in še veliko drugih kombinacij. Sedeži so na novo oblikovani in nudijo več podpore kot pri prehodnem modelu in ponujajo možnost prezračevanja. Nove tehnologije najdemo v  360-stopinjski kameri, 8-palčnem informacijsko-komunikacijskem zaslonu, radarskem tempomatu z možnostjo ustavljanja in speljevanja, zaslonu v višini oči in v teh dneh najpomembnejšem sistemu za odmrznitev brisalcev in vetrobranskega stekla. Najbolje opremljeni modeli bodo imeli namesto klasičnih merilnikov 7-palčni TFT-zaslon.

PREBERITE ŠE: MAZDA VISION COUPE: MAZDIN NAJNOVEJŠI KONCEPT

Zunanjost Mazde6 je osvežena z novo Mazdino prednjo masko in serijskimi LED žarometi. Paleto barv bo dopolnila Soul Red Crystal barva, ki jo lahko kombiniramo z novimi platišči v velikosti 17 ali 19 palcev.

Galerija slik: Mazda6 (2018)

Dodatne Informacije

Več informacij:
mazdausa.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!