fbpx

Nova Opel Astra: nekaj popolnoma novega

Dočakali smo že šesto generacijo enega izmed najstarejših evropskih avtomobilov v kompaktnem razredu. Nova generacija prinaša popolnoma nov dizajn in času primerno tudi elektrifikacijo. Novo Opel Astro bodo ponovno izdelovali v domačem Rüsselseheimu, spopasti pa se bo morala z močno konkurenco, v obliki Golfa, Focusa, Megana in Octavie.

Nova generacija Opel Astre je impresivna že na prvi pogled. Popolnoma spremenjeni dizajn, tako zunaj kot znotraj, nakazujejo moderne čase in obenem poskrbi za opazno razliko med evropskima ″bratrancema″. Nova Astra si deli platformo s Peugeotom 308 in kljub temu da imata podobno ″drobovje″, si na zunaj nista niti malo podobna, saj je oblikovno Astra občutno drznejša.
Kar se tiče velikosti, je Astra ohranila proporce, ki so se le malo spremenili. Najobčutnejša razlika je doletela medosno razdaljo, ki se je povečala za 13 mm. Spremenjena oblika je botrovala k povečanju prtljažnega prostora, ki ga bomo imeli po novem na voljo za 422 litrov, kar pomeni povečanje za 52 litrov, v primerjavi s predhodno generacijo.

Občutne prenove je bila deležna tudi notranjost. V njej zasledimo koncept manj je več, saj so številne gumbe zamenjali tako imenovani gumbi bližnjice, do večine funkcij pa bomo dostopali tudi preko 10-palčnega zaslona z upravljanjem na dotik. Vozniku bodo na voljo digitalni merilniki v obliki 10-palčnega zaslona. Nova Opel Astra je polna tehnologije. Na voljo bodo matrični LED žarometi, z 84 svetilnimi diodami. Na voljo bo tudi radarski tempomat s funkcijo Stop & Go, projecirni zaslon in 360° kamera.

V tem trenutku o pogonih ni kaj dosti znano, vemo pa, da bo nova Opel Astra že v pričetku prodaje na voljo z bencinskimi in dizelskimi motorji ter prvič tudi s priključnim hibridom. Motorji bodo imeli od 100 pa vse do 225 konjskih moči, povezani pa bodo preko ročnega 6-stopenjskega menjalnika ali preko 8-stopenjskega samodejnega menjalnika. Nova Astra bo na voljo v začetku prihodnjega leta, v prihajajočih mesecih pa si lahko obetamo še predstavitev karavanske izvedenke Astre.

Dodatne Informacije

opel.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!