fbpx

Nega las poleti: nasveti za zdrave in sijoče lase v poletnih mesecih

Foto: Envato

Ne glede na to, kako zaseden je vaš urnik, za vsako žensko obstaja lepotna rutina, prilagojena na letni čas. Tukaj je vaš vodnik do najlepših las doma ali na dopustu - tudi če imate le nekaj minut časa.

Če imate suhe lase…

Vaši lasje potrebujejo vlago in dodatno nego. V drogerijah je na voljo ogromno izdelkov za lase, ki vam bodo pomagali pri takšni in drugačni težavi, a kozmetika iz domačih pripravkov je lahko prav tako učinkovita. Pri suhih laseh in suhem lasišču, imejte doma hladno stiskano kokosovo olje. Če imate prhljaj, dovolj veliko količino nanesite na lasišče in nekaj minut masirajte. Pri suhih konicah nanesite olje tudi po dolžini las, lahko z rokami ali z glavnikom, ki ima redke ščetine. Spnite v rahlo figo, za boljši rezultat pa si dajte na glavo plastično vrečko, saj se bo v njej ustvarila toplota, ki bo v kombinaciji z oljem naredila lase še mehkejše. Pustite delovati vsaj pol ure in nato sperite z nežnim šamponom. Nato lase nežno ožemite in zavijte v veliko bombažno majico, ki je ne potrebujete več. Na lase po potrebi nanesite emulzijo za suhe lase, vendar naj ne bo to olje. Lase posušite s sušilnikom za lase na srednji temperaturi ali na zraku.

Foto: Tamara Bellis / Unsplash

Če imate mastne lase…

Pri mastnih laseh velikokrat ni videti konca, ampak so lažje obvladljivi kot suhi lase. Če so vaši lasje mastni, ne potrebujejo ogromno nege, saj bi se stvar le še poslabšala. Pomembno je, da lase umijete z nežnim šamponom, ki ima čim majn dodatkov ali pa s koprivnim šamponom, saj na lase deluje zelo očiščevalno.  Šampon nanesite dvakrat  in le po potrebi nanesite manjšo količino balzama, od sredine lasišča navzdol. Nežno sperite in posušite s sušilcem ali na zraku. Pri mastnih laseh je dobro, da ne uporabljate olja za konice. Ko boste imeli ponovno mastne lase, uporabite suh šampon.

Dodatni nasvet…

Vaši lasje bodo bolj sijoči in zdravi, če boste uporabljali manj izdelkov. Saj veste – manj je več. V poletnih dneh, ko vam je vroče, so za lase najbolj priporočljive frizure, pri katerih nimate spuščenih las. Odločite se za visok čop, figo, naredite si eno ali več kitk Pri česanju bodite nežni, da ne zlomite konic las. Če imate spuščene lase in ste dlje časa izpostavljeni soncu, nosite klobuk in lasem nudite dodatno nego.

Foto: Tamara Bellis / Unsplash

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!