fbpx

#novaolikabrezdotika – zdaj je najprimernejši čas za spletno nakupovanje!

Oglasno sporočiloPošta Slovenije

Letošnje leto je zagotovo drugačno in nas je postavilo pred mnoge preizkušnje. Med drugim se je nakupovanje preko spleta povečalo kar za tretjino, saj smo spoznali, da so spletni nakupi enostavni, udobni in jih lahko opravimo kadarkoli. Zadovoljstvo spletnega nakupa je še večje, ko paket pride do vhodnih vrat.

Da pošiljke varno in zanesljivo prispejo na pravi naslov, poskrbi Pošta Slovenije. Z različnimi rešitvami pomagajo podjetjem in spletnim trgovcem, da kar najhitreje oddajo pošiljke in podatke, da stopijo v kontakt z vami. Omogočajo tudi spremembo načina dostave, ko je pošiljka že na poti k vam. Zato pri spletnem nakupu vedno oddajte svojo telefonsko številko in elektronski naslov, da bo paket čim hitreje prispel do vas.

Hitro in udobno nakupovanje preko spleta. Foto: Unsplash

Kako potuje vaš spletni nakup?

Sprejete pošiljke s pomočjo najnaprednejše sortirne tehnologije v dveh poštnih logističnih centrih Pošte Slovenije razporedijo, da kar najhitreje prispejo do dostavnih pošt. Ob sprejemu paket označijo s sprejemno številko ter vam pošljejo SMS ali elektronsko sporočilo (če ste to možnost izbrali) z informacijo o času prevzema pošiljke in povezavo do spletne aplikacije Moja dostava – moja izbira, s katero lahko za svoj paket spremenite način dostave. Žal vedno ni tako preprosto, predvsem, če se pošiljatelji odločajo za pošiljanje brez možnosti sledenja, zato se tudi zgodi, da vas v hišnem nabiralniku čaka obvestilo o prevzemu pošiljke na pošti.

Nasveti za varen spletni nakup in prevzem pošiljk

  • Pri spletnem nakupu, če se le da, plačujte direktno trgovcu.
  • Izberite alternativna mesta za dostavo vaših paketov (PS Paketomat, Paketnik Direct4.me, vnaprej dogovorjeno mesto).
  • Pri naročilu dodajte mobilno številko, da vas lažje kontaktirajo.
  • Paket prevzemite na prostem in upoštevajte varnostno razdaljo.
  • Več o nasvetih za varen prevzem pošiljk poiščite tukaj

Alternativni prevzem pošiljke

Pošiljke lahko prevzamete v poštnih poslovalnicah in tudi na drugih kontaktnih točkah Pošte Slovenije, skoraj 600 jih je po vsej Sloveniji. Odlično deluje tudi mreža alternativnih mest prevzema, ki omogoča, da svoje spletno naročilo prevzamete na PS Paketomatih, Petrolovih in Molovih bencinskih servisih, pametnih paketnikih Direct4.me ter samopostrežnih enotah v Ljubljani in Kopru. V času koronakrize so se alternativna mesta dostave izkazala kot zelo pomembna za zaščito zdravja ljudi, zato je njihov slogan #zanesljivozvami za nekaj časa zamenjal slogan #novaolikabrezdotika.

Dodatne Informacije

posta.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!