Novi Audi A5 in Audi S5 kabriolet (2017) – večja, lažja in še vedno s platneno ‘kapuco’

Nova Audi A5 in S5 Cabriolet

Novi Audi A5 in S5 stavita na športno eleganco. Kabrioleta ohranjata platneno 'kapuco'. Novi Audi A5 Cabriolet si večino lastnosti deli s kupejevsko različico, seveda z izjemo platnene strehe. Čeprav slogovno ne odstopata veliko od predhodnikov, gre za omembe vredno nadgradnjo.

Tu sta novi Audi A5 in S5 Cabriolet. Platnena streha ostaja (novost je odpiranje z enim dotikom) – odpiranje traja 15, zapiranje pa 18 sekund, ‘modrček’ pa lahko odvrže pri hitrostih do 50 km/h – zato pa sta lažja (v povprečju za 40 kilogramov) in večja kot predhodnika.

Voznik lahko stilu vožnje z voznimi programi prilagajal motor, krmiljenje in menjalnik, proti doplačilu pa bo prilagodljivo tudi vzmetenje. med dodatki pa bo tudi samodejno prilagodljivo dinamično krmiljenje.
Voznik lahko stilu vožnje z voznimi programi prilagajal motor, krmiljenje in menjalnik, proti doplačilu bo prilagodljivo tudi vzmetenje. Med dodatki pa bo tudi samodejno prilagodljivo dinamično krmiljenje.

Novi Audi A5 Cabriolet si je večino stvari, tako tehničnih kot oblikovnih, sposodil pri svežih kupejevskih predstavnikih, zaradi platnene strehe pa so mu namenili večje zračne blazine za glavo in posebne aluminijaste profile, ki se v primeru nesreče aktivirajo in s tem dodatno zaščitijo potnike. Je med najlažjimi in hkrati najbolj trdnimi predstavniki svoje vrste. Ima za 40 odstotkov povečano vzvojno trdnost, medtem ko motorji razvijajo 17 odstotkov več moči in porabijo 22 odstotkov manj goriva kot prej.

Novi Audi A5 ni menjal ''dlake'', zato pa je tehnično precej napredoval.
Novi Audi A5 ni menjal ‘dlake’, zato pa je tehnično precej napredoval.

Audi A5 Cabriolet bodo sprva poganjali ali 2-litrski motor TFSI z 252 KM (185 kW) ali 2-litrski štirivaljni turbodizel s 190 konji (140 kW) ali 3-litrski turbodizel z 218 KM (160 kW), pozneje pa se jim bosta pridružila še turbodizelski šestvaljnik z 286 KM (štirikolesni pogon Quattro bo tu serijsko, v osnovi pa bo dvokolesno gnan) in bencinski štirivaljnik s 190 KM.

Na zaslonu bomo lahko koristili tudi aplikacije pametnih telefonov (Android Auto in Car Play).
Na zaslonu bomo lahko uporabljali tudi aplikacije pametnih telefonov (Android Auto in Car Play).

Novi Audi A5 Cabriolet bo pet centimetrov daljši od predhodnika (4,67 metra), medosna razdalja pa je podaljšana za 14 milimetrov. Prostornina prtljažnika po novem znaša 380 litrov, zadnja sedeža pa lahko poklopimo v razmerju 50 : 50. Kabina je praktično kopija kupejevske.

PREBERITE ŠE: Novi Audi A5 Coupé– podkovani zmagovalni konj


Novi Audi S5 Cabriolet je bil deležen 3-litrskega turbobencinskega šestvaljnika s 354 konji (21 KM več kot pri aktualnem modelu), ki mu omogoča pospešek od 0 do 100 km/h v 5,1 sekunde. Pogon bo serijsko štirikolesni, hitrost pa elektronsko omejena pri 250 km/h. Športno naravnanost poudarja večvodilno vpetje zadnje preme, ki je stopilo v čevlje trapezoidnih vodil. Na voljo bodo trije menjalniki za vsak motor, med pretvorniki navora pa bomo našli 6-stopenjski ročni, 8-stopenjski in 7-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko. Na voljo bosta leta 2017.

Galerija – novi Audi A5 in S5 Cabriolet:

Dodatne Informacije

Več informacij:
audi.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!