Novi CUPRA Leon: tudi športni Leon se bo elektrificiral

Novi CUPRA Leon
Zadnjič posodobljeno: :

Po treh generacijah se je najzmogljivejši Leon poslovil od SEAT-ovega logotipa in nastopil pod novonastalo znamko CUPRA Leon. Na voljo bo v različici s prisekanim zadkom in kot karavan (Sportstourer) ter prvič v zgodovini tudi kot priključni hibrid.

Novi CUPRA Leon bo prvič na voljo tudi kot različica v obliki priključnega hibrida. Ta bo kombiniral 1,4-litrski turbinski bencinski motor z baterijo in elektromotorjem, skupna moč sistema pa bo 245 konjskih moči in 400 Nm navora. Baterija bo imela dovolj energije za do 60 kilometrov dolgo pot, če se vozimo zgolj z uporabo električne energije. Za polnjenje baterije bomo na gospodinjskem priključku potrebovali 6 ur, na hitrejši polnilnici pa bodo dovolj 3 ure polnjenja. Poleg priključnega hibrida bo na voljo še 2,0-litrski TSI-motor z 245 konjskimi močmi in 370 Nm navora.

Če si boste želeli še več, bo na voljo različica CUPRA Leon s 300 konjskimi močmi in 400 Nm navora. Pri tem boste deležni štirikolesnega pogona in elektronske zapore diferencialov. A to še ni vse, na voljo bo še dodatna Leonova “raketa”, ki bo imela štirikolesni pogon, bo karavanske karoserijske oblike in bo zmogla 310 konjskih moči. Posebna izvedenka Leona bo od 0 do 100 km/h pospešila v manj kot 5 sekundah in dosegla elektronsko omejenih 250 km/h. Treba je poudariti, da CUPRA Leon ne bo več na voljo z ročnim menjalnikom, kar ni nujno slabo, saj se je samodejni menjalnik DSG v preteklosti že več kot odlično izkazal. Novi CUPRA Leon se bo svetovni javnosti predstavil na avtomobilskem salonu v Ženevi, prvim kupcem pa bo na voljo proti koncu leta 2020.

Galerija: novi CUPRA Leon

Dodatne Informacije

Več informacij:
cupraofficial.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Novi Bentley Bentayga S: od zdaj se tudi Bentayga kiti z oznako S