fbpx

Novi Ford GT (2017) – samo za gledanje

Novi Ford GT (2017)

Novi Ford GT prihaja v zelo omejeni nakladi, če se vam je torej porodila ideja, da bi si ga kljub astronomski ceni omislili, naj vašo misel zatremo v kali. Vsi modeli za prvi dve leti proizvodnje so namreč razprodani. Vsako leto bodo izdelali zgolj 250 primerkov, skupno pa le tisoč. Nova priložnost se vam bo ponudila leta 2018.

Ford GT je avtomobil samo za gledanje. A ne za vse. Dobilo ga bo namreč 1000 srečnežev. Najprej je bila proizvodnja mišljena celo zgolj 500 primerkov, a je bilo povpraševanje po vozilu tako veliko, da je Ford popustil in podvojil številko.


No, seveda jim Ford superšportnikov ne bo kar podaril, saj bodo morali tisti, ki so prišli zraven in se postavili v dolgo čakalno vrsto, zanj odšteti mastne denarce – med 400 in 500 tisoč evri.

Novi Ford GT je šel kot za med.
Novi Ford GT je šel kot za med.

Za ta denar bodo dobili dirkaško zverino s pretežno kompozitno ‘dlako’, katere srce predstavlja 3,5-litrski motor V6 EcoBoost, ki ‘renči’ s 600 ‘konji’.

PREBERITE ŠE: Nova Ford Fiesta (2017) – povišana!

Za doplačilo je na voljo v barvni shemi GT-ja, v kateri je GT dirkal na vztrajnostni dirki v Le Mansu, kjer je letos zmagal natanko 50 let po prestižni zmagi modela Ford GT40 nad Ferrarijem.

Galerija – novi Ford GT (2017):

Dodatne Informacije

Več informacij:
ford.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.