fbpx

Novi Lexus GX 2024: robusten SUV z novo pustolovsko Overtrail različico

Lexusova tretja generacija prestižnega SUV-ja

Foto: Lexus

Novi Lexus GX 2024 je neposredno nadgradil svoj ugled s predstavitvijo tretje generacije svojega modela za leto 2024. Obeta nov, robustnejši videz, ki s svojimi ostrimi linijami in sodobno tehnologijo spremeni celoten značaj vozila. Ob pomanjkanju tovrstmih vozil v Evropi se postavlja vprašanje ali bo Lexus vozilo pripeljal tudi na evropska tla.

Nova generacija Lexusa GXnovi Lexus GX 2024, ki bo v prodaji v ZDA v začetku leta 2024, se ponaša z močjo 349 konjskih moči, ki jo zagotavlja dvolitrski V6 motor. Na ceste in brezpotja pripelje z okrepljeno Overtrail različico, oblikovano posebej za off-road pustolovščine.

Pod pokrovom tega zmogljivega SUV-ja se skriva dvojno turbinsko polnjeni 3,4-litrski V6 motor, ki proizvaja impresivnih 349 konjskih moči in 479 funtov navora (649 Nm). Vse to se poveže z 10-stopenjskim samodejnim menjalnikom, ki omogoča vleko do 3,629 kilogramov.


Glede na svojo robustno zunanjost, novi Lexus GX 2024 izvedba nudi luksuzno notranjost. S 12,3-palčno digitalno instrumentno ploščo in 14-palčnim zaslonom za infotainment sistem, ki podpira brezžični Apple CarPlay in Android Auto, GX zagotavlja vrhunsko tehnološko doživetje.

Lexus je svojo ikonično rešetko v obliki vretena elegantno vključil v novi dizajn, kar daje vozilu moderen, a hkrati prepoznaven izgled. S šestimi različicami opreme – Premium, Premium+, Luxury, Luxury+, Overtrail in Overtrail+, je za vsakogar nekaj.

Foto: Lexus
Foto: Lexus
Foto: Lexus

Posebno pozornost velja nameniti Overtrail različici (na slikah), ki z unikatnimi črnimi poudarki na blatnikih in aluminijastim podvozjem ponuja izboljšano terensko zmogljivost. Dodaten plus predstavljajo 18-palčna kolesa z 33-palčnimi pnevmatikami.

Cena za novo generacijo Lexus GX še ni bila razkrita, a glede na ceno trenutnega modela, ki se začne pri 59.775 ameriških dolarjev, ne pričakujemo bistvenih sprememb.

Raznolikost barv, ki jih bo ponujal novi Lexus GX 2024, obljublja nekaj za vsak okus. Na voljo bo v enajstih zunanjih barvah: Eminent White Pearl, Nebula Gray Pearl, Atomic Silver, Incognito, Caviar, Nori Green Pearl in Nightfall Mica. Overtrail in Overtrail+ različici bosta na voljo v dvobarvni kombinaciji s črno streho in karoserijo v barvah Atomic Silver, Incognito, Nori Green Pearl ali Earth.

V notranjosti bodo potniki deležni kombinacije semi-aniline usnja in NuLuxe v barvah Black, Dapple Gray in Saddle Tan. Overtrail modeli pa bodo obogateni s kombinacijo Black in Olive ali Chateau in Olive.

Lexus GX 2024 bo na voljo v dveh konfiguracijah sedežev, šest- ali sedemsedežni različici. Standardni sprednji sedeži so opremljeni s funkcijo ogrevanja in prezračevanja, ogrevanje pa je možno dodati tudi na zadnje sedeže.

Vse te izboljšave in novosti obetajo, da bo novi Lexus GX 2024 krepko zaznamoval avtomobilski trg, ko bo šel v prodajo v začetku leta 2024.

Kot pravijo, vse se z leti izboljšuje in Lexus GX ni izjema. Tretja generacija prinaša svežino v dizajn, tehnološko naprednost in izboljšano terensko zmogljivost, ki jih vsi ljubitelji robustnih SUV-jev z veseljem pričakujemo. Iz vseh teh podrobnosti je jasno, da bo Lexus GX 2024 postavil nove mejnike v SUV segmentu. Zdaj pa ostaja samo še vprašanje, kdaj bo ta novi SUV prispel na evropska tla.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.