Novi Mercedes-Benz GLA: kompaktnež je že na voljo slovenskim kupcem

Mercedes-Benz GLA
Zadnjič posodobljeno: :

Novi Mercedes-Benz GLA, kompaktni mestno-terenski križanec, je najmanjši v ponudbi znamke z zvezdo, a ni zaradi tega nič manj prepričljiv, nič manj simpatičen in nič manj praktičen.

Bolj podrobno smo o novem Mercedes-Benzu GLA pisali ob njegovi svetovni premieri. Zdaj pa je napočil čas, ko je tudi prikupni kompaktni GLA na voljo slovenskim kupcem. Druga generacija Mercedes-Benz GLA prinaša več udobja in predvsem več prostora v potniški kabini. Kljub temu da je v dolžino malce krajši, omogoča več prostora zaradi večje medosne razdalje. Med serijsko opremo najdemo kopico asistentov in varnostnih sistemov, zraven tega pa še napredni multimedijski sistem MBUX.

V Sloveniji bo GLA na voljo z dvema 2,0-litrskima dizelskima motorjem s 110 kW (150 KM) oziroma 140 kW (190 KM) moči. Obe različici motorja bosta na voljo s štirikolesnim pogonom 4MATIC. Na voljo sta še dva bencinska motorja, 1,4-litrski s 120 kW (163 KM) oziroma 2,0-litrski, s 165 kW (224 KM) moči. V tem primeru bo le močnejša različica na voljo s štirikolesnim pogonom. 1,4-litrski bencinski motor bo na voljo s 7-stopenjskim, ostali motorji pa z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom DCT. Bencinska različica Bercedes-Benz GLA je na voljo od 35.900 evrov dalje, dizelska pa od 36.900 evrov dalje.

Galerija: Mercedes-Benz GLA

Dodatne Informacije

Več informacij:
mercedes-benz.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Volkswagen Arteon in Arteon Shooting Brake