fbpx

Novi MINI Cooper SE: prvič le na elektriko

Novi MINI SE

Pri znamki MINI so se z elektriko po mnenju mnogih spogledovali dosti predolgo –, a končno smo dočakali elektrifikacijo, ki jo je zdaj mogoče doživeti tudi v značilnem MINI slogu. Na ceste je torej zapeljal prvi popolnoma električni MINI.

Mini in elektrika pašeta skupaj kot kruh in nutela – in zares dolgo smo čakali prvi električni avtomobil MINI. Sedaj, ko je tu, nas veseli, da ohranja neizpodbiten DNA bencinskih modelov. Ohranja namreč “izjemno moč”, saj njegov električni motor zmore 185 konjskih moči (135 kW), ki jih na cesto spravlja prek prednjega para koles. Prav tako še vedno premore tiste prave gokart občutke in hkrati zna pospeševati, saj od 0 do 100 km/h potrebuje 7,3 sekunde.

Litij-ionska baterija, ki je prilagojena modelu, omogoča doseg 235 do 270 kilometrov in je nameščena globoko v podu vozila, kar zagotavlja, da ni prav nobenih prostorskih omejitev glede prtljažnika v primerjavi s konvencionalno gnanim avtomobilom MINI s tremi vrati.

Novi MINI Cooper SE bo prvi popolnoma električno gnani premijski avtomobil malih dimenzij, ki utira pot k trajnostni mobilnosti, hkrati pa ponuja čustveno vozno izkušnjo v mestnem prometu.

Izbrani poudarki:

• Prvi MINI in prvi mali električni avtomobil v premijskem segmentu.
• Elektromotor z največjo močjo 135 kW (184 KM) in 270 Nm največjega navora.
• Litij-ionska baterija, ki je prilagojena modelu, omogoča doseg 235 do 270 kilometrov – brez kakšnih koli prostorskih omejitev glede prtljažnega prostora.
• Baterijo je mogoče polniti na gospodinjski vtičnici, prek domače polnilne postaje ali javnih polnilnih postaj, hitro polnjenje z enosmernim tokom je možno do 50 kW.
• Izjemna okretnost zaradi spontanega razvoja moči, nizkega težišča, pogona na prednji kolesi in omejitve zdrsa pogonskih koles.
• Pospešek od 0 do 60 km/h v 3,9 sekunde in od 0 do 100 km/h v 7,3 sekunde.
• Značilna oblika MINI s tremi vrati, vključno s posebnimi poudarki električnega modela.
• Posebni zaslon, značilen za model, in upravljalni elementi v notranjosti.
• Rekuperacijo energije je mogoče nastaviti na dveh ravneh za individualni občutek vožnje s samo enim pedalom.
• Standardna oprema vključuje LED-žaromete, samodejno klimatsko napravo z dvopodročnim upravljanjem, ogrevanje s tehnologijo toplotne črpalke, ogrevanje na mestu, električno parkirno zavoro in povezano navigacijo.

Galerija: MINI Cooper SE

Dodatne Informacije

Več informacij:
mini.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!