Novi Renault Captur (2019): francoski mestni SUV, ki odrašča

Zadnjič posodobljeno: :

Renault Captur je prodajna uspešnica in najbolje prodajan "mestni" SUV. Druga generacija prinaša več prostora in "dobrote", ki jih srečamo v premijskih vozilih.

Na mednarodni avtomobilski razstavi v Frankfurtu – IAA je Renault razkril prenovljenega Renault Capturja. Slednji je bil zadnjih sedem let najbolje prodajan avtomobil v svojem segmentu, zdaj pa popolnoma prenovljen ponuja še več. Renault se je tokrat zares potrudil saj gre ravno pri Capturju za njegov najbolj pomemben izdelek. Od vseh avtomobilov prodajo prav Capturjev največ.

Novi Renault Captur (2019) - več kot le facelift - gre za popolnoma novo generacijo prodajne uspešnice.
Novi Renault Captur (2019) – več kot le facelift – gre za popolnoma novo generacijo prodajne uspešnice.

Po zunanjosti se je Captur podaljšal za 11cm in dobil nekaj novih premijskih dodatnih opcij, kot so 18-palčna platišča, polne LED luči (sprednje in zadnje), 11 zunanjih barv in 4 kontrastne strešne barve (90 možnih barvnih shem) in pa strešne letve ter panoramsko streho. Seveda nova generacija prinaša tudi vse asistenčne sisteme za voznika, kot vse varnostne dodatke.

Notranjost Capturja je večja evolucija predhodnika. Na armaturni plošči prevladuje velik navpični zaslon, tik pod njim pa gumbi, ki nadzorujejo različne funkcije. Območje, na katerem je nameščena prestavna ročica, je dvignjeno za izboljšano ergonomijo kar sprosti nekaj prostora za shranjevanje in možnost brezžičnega polnilca za telefon. Kupci pa bodo lahko zvočni sistem nadgradili s sistemom Bose. Slednji bo zadovoljil tudi audiofile.

Novi Renault Captur (2019): nova armaturna plošča je digitalizirana.
Novi Renault Captur (2019): nova armaturna plošča je digitalizirana.

Novi Capturjev prtljažnik ima kar 536 litrov prostornine – in je izjemno zrasel ter je tako med vodilnimi v segmentu. Poleg tega je v različnih notranjih odlagalnih nišah mogoče najti še dodatnih 27 litrov prostora za shranjevanje drobnarij. S tem pa je postal tudi mnogo bolj praktičen.

Novi Renault Captur (2019): silhueta je po prenovi še vedno izjemno prepoznavna. Dokaz, da uspešnega recepta ne smeš spreminjati.
Novi Renault Captur (2019): silhueta je po prenovi še vedno izjemno prepoznavna. Dokaz, da uspešnega recepta ne smeš spreminjati.

Kar se zadeva pogonskih sklopov, bo novi Captur na voljo z 1,0 in 1,3 litrskim bencinskim motorjem in pa 1,5-litrsko dizlom. Odvisno od izbire motorja bodo na voljo pet – in šeststopenjski ročni menjalniki ter sedemstopenjski samodejni menjalnik. Novi Captur pa bo od leta 2020 prvi model v svojem razredu s plug in hibridnim pogonom. Čestitamo Renault!

Galerija slik: Renault Captur 2019

Dodatne Informacije

Več inforomacij:
renault.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Električni avtomobili so v resnici za ½ cenejši od klasičnih avtomobilov!