fbpx

Novi Volkswagen Polo (2017): tako velik kot četrta generacija Golfa

Volkswagen Polo GTI

Pa smo ga dočakali. Novi Volkswagen Polo predstavlja že šesto generacijo te mestne legende, ki je v zadnji izvedbi vztrajala vse od leta 2009. V tem času se je spremenil svet in Polo je vsekakor odrasel. To pove že podatek, da ga lahko dobite z 200 konjskimi močmi in značko GTI. Od vsega začetka!

Novega Volkswagen Pola boste takoj prepoznali, saj zmagovalne osnove inženirji niso menjali, temveč so jo le nagradili in pripeljali v leto 2017. Neverjetno so ga približali golfu in celo nekoliko preveč zabrisali mejo med njima. S prtljažnim prostorom 351 litrov namreč ponudi prav toliko prostora kot Volkswagen Golf 4 generacije, s katerim si delita sumljivo veliko zunanjih mer. A pustimo zdaj to, posvetimo se novemu Volkswagen Polu.


Ker je postavljen na platformo MQB (deli si jo s Seat Ibizo), so seveda pri skupini Volkswagen optimizirali procese izdelave avtomobila in s tem tudi stroške produkcije. Platformski način, ki je bil v zadnjih letih tipičen za predstavnike večjih razredov, se seli tudi v razred mestnih mačkov in tako omogoča predvsem boljšo kakovost in pušča manj prostora za napake.

Varnostni pripomočki in vozni asistenti

V skladu s pričakovanji Volkswagen Polo ponuja vse voznikove asistente in že v osnovne različice prinaša zaviranje v sili. Pomemben varnostni element, ki ga videvamo kot del serijske opreme v vedno več mestnih avtomobilih. Prav tako je na razpolago pametni radarski tempomat in ostali voznikovi asistenti. Večino le-teh prenaša iz koncernskih rešitev svojih ‘večjih bratov’, kot so Volkswagen Golf, Passat …

Novi Volkswagen Polo
Novi Volkswagen Polo

Nezamenljiv dizajn

Pola vsekakor ne boste spregledali in ga boste v osnovi prepoznali takoj. Je 7 centimetrov daljši od predhodnika in od njega povzema vse odlike ter jih primerno nadgradi. Po vzoru oblikovnih smernic, ki jih Volkswagen v zadnjem času uveljavlja pri vseh svojih modelih, na stranski silhueti zasledimo značilno vratno linijo, ki avtomobil optično razpotegne in njegovo silhueto naredi nižjo, kot je v resnici. Zadek krasijo podobne luči kot predhodnika (opremljene z LED-tehnologijo), a z močnim in prepoznavnim podpisom. Ki je poudarjen tudi pri prednjih lučeh, ki imajo značilno linijo, ki že nakazuje videz žarometov Volkswagna pri modelih, ki prihajajo v naslednjih letih.

Motorizacija

Na začetku bo na razpolago kar 9 motorjev, ki vsi ustrezajo standardu Euro 6. Bencinski motorji s spektrom moči od 65 KM do 200 KM ter dva dizelska motorja z 80 KM in 95 KM. Tisti z 200 KM se bo nahajal v nosu Pola z značko GTI.

Novi Polo GTI
Novi Polo GTI

Polo je lahko po novem personaliziran

14 zunanjih barv, 12 različnih modelov platišč, 13 različnih tipov dekoracije armaturne plošče ter 11 različnih tipov prevlek sedežev so zagotovilo, da boste svojega Pola lahko opremili izjemno individualno. Če temu prištejemo še izbiro različnih agregatov ter kopico dodatne opreme, pridemo do števila kombinacij, kjer bo vaš Volksawgen Polo skoraj unikat. V svet personalizacije Polo vstopa precej pozno. A kot pravi pregovor, “Boje pozno, kot nikoli!”

Za to, da bo polo zabavnejši in bližje aktivni populaciji kot tudi upokojencem, bo poskrbel tudi zvočni sistem Beats by Dr. Dre, ki bo ponudil kar 300-vatno izkušnjo poslušanja glasbe.

Po vsej verjetnosti bo na ceste zapeljal do konca leta 2017.

Galerija slik: Novi Vokswagen Polo 2017 zunanjost

Galerija slik: Novi Vokswagen Polo 2017 notranjost

Dodatne Informacije

Več informacij:
volkswagen.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!