Šli so predaleč: 9 vlog, za katere so igralci prestopili meje normalnega

Igranje zahtevnih vlog zagotovo ni lahka stvar. Za popolno izvedeno filmsko vlogo je potrebnih veliko priprav in raziskovanja. To so na svoji koži občutili tudi nekateri znani igralci, ki so v svojem početju šli predaleč.

Za katerih 9 vlog so šli igralci predaleč?

Gene Hackman – Francoska naveza (The French Connection, 1971)


Slavni igralec je v tem akcijskem trilerju upodobil detektiva Jimmyja Doyla in se je med snemanjem tako poistovetil z vlogo, da je policajem kar sam pomagal pri aretacijah nepridipravov. Kar je povsem nezakonito.

Daniel Day Lewis – Tolpe New Yorka (Gangs of New York, 2002)


Trikratni oskarjevec je znan po tem, da se popolnoma preda vsaki vlogi, in ena izmed njegovih najboljših je Bill “Mesar” Cutting iz Tolp New Yorka. Toda med produkcijo filma se je igralec stepel s popolnima tujcema, saj je popolnoma ‘padel’ v vlogo. Pozneje je priznal, da se mu je takrat kar malce zmešalo zaradi te intenzivne priprave nanjo.

Shia LaBeouf – Bes (Fury, 2014)


Kontroverzni LaBeouf je v Besu upodobil vojaka, ki vseskozi citira Biblijo. Z vlogo se je tako poistovetil, da je opustil judovsko vero in postal kristjan. Za film si je tudi izpulil enega od zob in si ustvaril brazgotino na obrazu.

Jim Carrey – Mož z lune (Man on the Moon, 1999)


Carrey je v filmu Mož z lune izvrstno upodobil komika in igralca Andyja Kaufmana, toda to je imelo svojo ceno. Carrey je vlogo namreč še vedno igral tudi v zasebnem življenju.

Timothy Spall – G. Turner (Mr. Turner, 2014)


Britanski igralec je za to vlogo dobil nagrado za najboljšega igralca v Cannesu. Slednje se je izplačalo, saj je v pripravi nanjo preučil vse manjerizme slavnega slikarja in se naučil tudi slikati. V lik se je tako poglobil, da je med snemanjem zavil v pub ter naročil pivo, a obenem še vedno igral vlogo, čeprav kamer ni bilo nikjer zraven.

Al Pacino – Serpico (1973)


Še en primer, ko je igralec upodabljal policaja in šel predaleč, saj je poskušal opraviti aretacijo tudi v resničnem življenju.

Paul Newman – Slapshot (1977)


Že pokojni igralec v življenju ni prav veliko preklinjal. Toda le do vloge v filmu Slapshot. Lik, ki ga je v njem upodabljal, je namreč ogromno preklinjal, kar se je preneslo tudi na Newmana, ki se je zavedel svojega problema, šele ko je preklinjal v pričo svojih otrok.

Nicolas Cage – Nevidni jezdec (Ghost Rider, 2007)


Cage je med snemanjem tega za lase privlečenega stripovskega filma dejansko verjel, da je Nevidni jezdec. Dodaten komentar ni potreben.

Al Pacino – Vonj po ženski (A Scent of a Woman, 1992)


Vloga, ki je legendarnemu igralcu prinesla edinega oskarja, je bila tipična oskarjevska, saj je Pacino upodobil slepega človeka. Igralec se je tako vrgel v svojo vlogo, da je v nekem trenutku dejansko mislil, da je slep.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Evropske serije, ki si jih nujno poglej, če se ti zdi, da nimaš kaj za gledat