Obstaja dejavnik, ki mnoge moške spodbudi k zvestobi: veliko je odvisno od vedenja ženske

Foto: IG couples4lovers
Zadnjič posodobljeno: :

Ljudje varajo iz različnih razlogov, včasih je težava v posamezniku in včasih v njegovem partnerju.

Nekateri varajo iz nezrelosti, včasih je varanje posledica bolečih odnosov iz preteklosti, včasih pa gre za maščevanje. Včasih ljudje, pa naj se sliši še tako čudno, varajo tudi, če imajo radi svojega partnerja. Tisto, kar pa najbolj vpliva na to, ali bo v zvezi prišlo do prevare, pa je odnos sam.

Obstajajo stvari, ki lahko vplivajo na to, ali bo človek varal ali pa se bo odločil biti zvest. Nedavne raziskave, ki so obravnavale to tematiko, so prišle do zanimivih odgovorov.

V tej raziskavi so med drugim preučevali vpliv predanosti na nagnjenost človeka k skakanju čez plot. Med raziskavo so potrdili, da je predanost pomemben dejavnik, ki je ustavil celo tiste ljudi, ki so bili izjemno nagnjeni k vedenjskim vzorcem, ki škodujejo zvezi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Romance couple (@couples4lovers)

Pomislite: če nekoga resnično ljubite in ste se popolnoma predali, bo imel vaš partner manj želje, da bi se oddaljil h komu drugemu in vas varal; razen če obstaja kakšen drug problem, na primer nezmožnost čustvenega povezovanja.

Predan odnos temelji na medsebojnem zaupanju, poštenosti, odprtosti in ljubezni. Predanost ali zavezanost pomeni tudi, da ima človek željo, da se odnos razvija v pravo smer, seveda pa prevara in močna želja, da bi zveza trajala, ne gresta z roko v roki.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Romance couple (@couples4lovers)

10 skritih znakov, da partner vara

Ko se omenja varanje, mnogi najprej pomislijo na spolne afere. Obstaja pa za nekatere še bolj boleča oblika varanja – čustveno varanje.

Začutili boste, kako se vaš partner ohlaja, kako je njegov čustveni svet obrnjen v telefon. Njemu bo namenjenih veliko več nasmehov in sreče, kakor vam. In to bo pustilo globoko sled v vašem odnosu.

Kako veste, da se to dogaja? Kateri so znaki, da vas partner vara in jih zasledite tako v čustvenem kot v spolnem varanju?

1. Njihov posebni prijatelj/-ica je vedno pomembnejši/-a od vas

Če v življenju partnerja obstaja tista druga oseba, zaradi katere se nenehno prepirate, se med njima lahko nekaj dogaja. Še posebej, če ji posveča veliko več pozornosti, kakor vam. Zdi se, da mu je pomembnejša, kakor vi. Če to omenite, ste v njegovih očeh ljubosumni in nagnjeni k nadzoru.

2. Ne spreminja svojih načrtov zaradi vas

Če je včasih partner izkoristil vsako priložnost, da je bil z vami, se zdaj noče odpovedati druženju s prijatelji, da bi večer preživela skupaj. Vprašajte se, zakaj.

3. Nenadoma je obseden/-a s socialnimi omrežji

Če ga doslej družbena omrežja in tehnologija sploh niso zanimali, zdaj pa ves čas preživi z mobilnim telefonom v roki ter proučuje Facebook, Instagram in TikTok, je mogoče, da za to obstaja razlog. Če nenadoma preneha tipkati, ko vstopite v sobo, se zamislite

Nenadoma je obseden s socialnimi omrežji.

4. Ne želi vam posoditi svojega telefona

Ne samo, da so radi na svojem telefonu, ampak se zdi, da ga skriva pred vašim pogledom. Če se partner prestraši, ko se mu približate ali želite samo premakniti njegov telefon, so to zelo očitni znaki. Je nenadoma nastavil nanj milijon novih gesel?

5. Naenkrat dela več in dlje kot običajno

Če je že od nekdaj trdil, da delo traja osem ur in niti minute več, zdaj pa naenkrat ostane na delovnem mestu ure in ure dlje, je morda čas, da dvomite o njegovi zvestobi. Še posebej, če pogosto in z navdušenjem omenja ime osebe, s katero preživi ta čas.

6. Ne govori vam več o svojih občutkih

Možno je, da nekomu drugemu govori o svojih občutkih. Ne izkazuje vam več ljubezni. Ne zaupa svojih težav in ne pripoveduje več o svojem dnevu. Vse to so znaki, da se nekoliko odmika od vas.

Ne govori vam več o svojih občutkih.

7. Kadar koli omenite varanje, vas prepričuje, da ste nori

Kadarkoli omenite določeno osebo, vaš partner zavzame žaljivo napadalno držo. V nekaterih primerih vas kritizira in obtožuje, da ste nori. Vse to so znaki, da je ta oseba zanj posebna.

8. Zaradi partnerja/-ke dvomite vase

Kritike, usmerjene na vaš račun, lahko povzročijo padec vaše samozavesti.

9. Prekliče načrte, da bi bil/-a z nekom drugim

Medtem ko komaj čakate na pred meseci dogovorjeno večerjo v restavraciji z njim in on to dobro ve, jo nenadoma odpove, ker ima načrte z nekom drugim. Imate tehten razlog, da dvomite vanj.

Prekliče načrte, da bi bil/-a z nekom drugim.

10. Ko je z vami, ga/jo vznemirjajo tudi najmanjše podrobnosti

In tudi naključen pogovor se konča v prepiru. Zamislite se in ga postavite pred dejstva.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
8 stvari, ki moške pri ženskah odbijajo, one pa to počnejo vsak dan