Obstajata dva načina, kako ženske dosežejo vrhunec!

Si prepričan/-a, da ju poznaš?

Ženska se lahko vzburi na dva načina. En je otipljiv, dobesedno, drugi pa je miselni. Pa si poglejmo pobližje.

Ženska lahko pride do vrhunca na dva načina – na “stari dober” način z dotikanjem erogenih con ali pa s “pohotnimi” mislimi, pravi Vivienne Cass, avtorica knjige The Elusive Orgasm: A Woman’s Guide to Why She Can’t and How Can Orgasm.

“Naši živci so neposredno povezani z možgani in genitalijami, zato misli, ki jih ustvarite v možganih, vplivajo na vzburjenje. Pomembno je vedeti, da vas bodo nekatere misli navdušile, druge pa bodo imele ravno nasprotni učinek. Za lažji vrhunec si predstavljajte, da imate v možganih stikalo, ki ga lahko vklopite ali izklopite,” pravi Cassova. Če ga želite vklopiti, fantazirajte! Pomembno je, da se naučite, kaj vas navdušuje.

“Zaprite oči. Pomislite na nekoga, ki vam je seksi. Spomnite se trenutka, ki vas je navdušil in v katerem ste uživali. Ali pa se spomnite prizorov iz filma ali knjige, ki je za vas seksi,” pravi Cassova. Pojasnjuje, da boste s takšnim razmišljanjem poslali pozitivne, vzburjajoče signale klitorisu.

Zaprite oči in fantazirajte!

Toda tisto, kar vas bo “ohladilo”, pa je razmišljanje o spolnosti kot o nečem slabem. “Ohladil” vas bo tudi občutek krivde, ker uživate, pa tudi pretirano razmišljanje, da ne morete doživeti vrhunca. Prav tako se ne smete preveč osredotočati na zadovoljevanje partnerja, svoje potrebe pa zanemariti.

“Če se za svojega partnerja počutite privlačne, bo to vzbudilo navdušenje. Če veste, da vas hoče, vam bo to pomagalo, da se osredočite na svoje spolne potrebe. In bolj kot boste navdušene, bolj se boste osredotočile na tiste vidike vašega partnerja, ki so vam najbolj privlačni. Psihološke in fiziološke spremembe, kot sta vlažnost in vzburjenje, namreč pridejo skupaj,” dodaja Cassova.

Med glavnimi razlogi, zakaj nekatere ženske tako težko doživijo orgazem, je pretirana skrb za druge stvari, nezadostno poznavanje svojega telesa in tega, kako se vzburiti, pa tudi pomanjkanje časa za “navdušenje”, pravi avtorica.

“Obstaja več načinov, da doživite vrhunec, kot pa je receptov za torte. Vse je odvisno od vašega razpoloženja, vzdušja, sposobnosti partnerja, tega, kateri dan je v ciklu in številnih drugih dejavnikov, ki vplivajo na to, kako mislimo. In vemo, da je “pohota” povezana prav z mislimi,” še zaključuje Cassova.

Ne osredotočajte se le na partnerjeve spolne potrebe. Raziskujte tudi svoje!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
14 stvari, ki jih bo ženska naredila le takrat, ko goji do tebe res močna čustva