Obžaloval bo, da se ni lepo obnašal do tebe, ampak kdaj?

"Dala sem ti nekaj neslišnega. Nekaj, kar še nikoli ni bilo podarjeno. Dala sem ti svoj utrip srca." - Edith M. Thomas

Komaj čakaš, da nekdo prepozna tvojo vrednost? Komaj čakaš, da se nekdo odloči, ali te ima rad ali ne?

Zaslužiš si biti srečna. Zdaj. Zaslužiš si, da se začneš počutiti ljubljeno, ta trenutek, ko to bereš in tudi vsak nadaljnji.

Zaslužiš si nekoga, ki ti bo ponudil ves svet – ne nekoga, ki ti ga bo sesul.

Nekega dne bo razumel. Nekega dne bo obžaloval, da se je tako obnašal do tebe. Nekega dne bo spoznal, da je izgubil žensko, ki bi ga ljubila ne glede na vse.

Ko bo prišel ta dan, bo morda že prepozno. Mogoče tedaj sploh ne boš več želela biti z njim. Morda ga boš do tedaj prenehala ljubiti, tako da ti sploh ne bo mar za njegova opravičila.

Iskreno in resnično si ga ljubila. Skrivala si ljubezen do njega celo pred sabo.

Utrujena si. Utrujena od dokazovanja svoje ljubezni. Utrujena od čakanja, da te bo moški, ki ga imaš rada, ljubil na enak način. Utrujena si od tega, da se obnaša kakor da sploh ne obstajaš.

Misli ti govorijo, počakaj, bodi potrpežljiva, spremenil se bo, samo počakaj.

Ne moreš biti več potrpežljiva. Preprosto ne moreš več čakati. Ne moreš. Dovolj je.

Nehaj zapravljati svoj dragoceni čas za nekoga, ki s teboj ne ravna, kakor bi moral. Niti minute svojega časa ne zapravljaj več za moškega, ki si te ne zasluži. Ni vreden tvojih misli.

Končaj to. Zaključi. Ne čakaj na nekoga, ki ga morda nikoli ne bo. Nekoga, ki te ne spoštuje. Veliko boljša si od tega.

Končaj to. Zaključi.

Življenje si postavila na čakanje, ker si mislila, da se bodo stvari spremenile. Mislila si, da se bo spremenil. Mehurček je počil, spoznala si, da se ne bo.

On se niti ne zaveda, da je naredil napako, niti ne ve, da te je prizadel. Kako se lahko opraviči, če sploh ne vidi svojih napak? Moški, kot je on, ne pozna resnične vrednosti ženske, dokler je ne izgubi in to je na žalost kruta resnica, zato se moraš z njo pomiriti in jo sprejeti čim prej.

Druga žalostna resnica, ki jo moraš sprejeti je, da te ni nikoli niti zares ljubil. Preprosto ni. Ko nekoga resnično ljubiš, nikoli ne bi naredil ničesar, kar bi ga namerno prizadelo.

To boš razumela, ko bo v tvoje življenje vstopil pravi moški. Pokazal ti bo, kako naj se obnaša moški, ki te ima resnično rad. On se je obnašal, kakor da sploh ne obstajaš, pravi moški pa se bo obnašal, kakor da si zanj edina oseba na svetu.

Način, kako se obnaša do tebe, ti vsak dan zlomi srce, košček za koščkom. Verjameš, da se bo zaradi ljubezni, ki jo čutiš do njega, spremenil in obžaloval svoje obnašanje. In, da te bo začel ljubiti bolj, kakor ti ljubiš njega.

Ta trenutek poteka bitka, bitka med tvojim srcem in umom.

Vsaj enkrat poslušaj svoj um, ker ima v tej situaciji popolnoma prav. Skrbi zate in tvoje dobro počutje. Usmerja te v prihodnost, veliko boljšo prihodnost. Rešil te bo mnogih solz in razočaranj. Najpomembneje pa je, da bo rešil tvoje srce pred popolnim zlomom.

Zaslužiš si ljubezen pravega moškega.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Zato nezvestoba nikoli ni le črno-bela!