fbpx

Samo zato, ker sem te izpustila, še ne pomeni, da sem te nehala ljubiti

"Kar smo nekoč uživali, tega ne moremo nikoli izgubiti. Vse kar globoko ljubimo, postane del nas." - Helen Keller

Če sem te izpustila iz svojih misli, to še ne pomeni, da sem te prenehala ljubiti, ampak, da sem se odločila, da se osvobodim okovov in nočnih mor najine preteklosti.

Želela sem ti dati sebe v celoti, a je vse postalo malce čudno. Počutila sem se, kakor da pričakujem dež sredi puščave. Spoznala sem, da zapravljam svoj čas, energijo in trud. Namesto da bi čakala nate in upala, da se boš vrnil, sem se odločila, da te preprosto izpustim, ti odpustim – tebi in sebi.

Ni smisla, da se držim nečesa, česar pravzaprav nimam. In nimam nobenega zagotovila, da se sploh kdaj vrneš. Toliko časa sem že ujeta in čas je, da se zdaj osredotočim nase. Ti se ukvarjaš s svojim življenjem, jaz pa se bom s svojim. Potrebujem srečnejše in mirnejše življenje. To moram storiti, ne zaradi tebe, ampak zaradi sebe.

Življenje s teboj je bilo polno pomanjkljivosti in težav, a ne samo tega. Bilo je kombinacija vzponov in padcev, a nikoli obupa. Bilo je neverjetna in neustavljiva zmešnjava, v kateri sem uživala in ustvarila sva najlepše zgodbe. Bila je vožnja z vrtiljakom, od katere se mi je zvrtelo. Vznemirljivo potovanje, na katerem se nikoli ne bi izgubila, in pustolovščina, ki jo bom pogrešala.

Ampak, to je to – vesolje, usoda – so posredovali in ničesar ne morem spremeniti, kar se je zgodilo, se je zgodilo.

Če je najbolje zame to, da te izpustim, potem moram to narediti. Ne bom ti dala možnosti, da me vidiš v moji šibkosti. Moram biti neustrašna in močna pred svojo lastno krhkostjo.

Ni smisla, da se držim nečesa, česar pravzaprav nimam.

To priložnost bom izkoristila za rast, da si povrnem čas, ki sem ga izgubila, za odkrivanje novih stvari, ustvarjanje novih odnosov, ustvarjanje novih čudovitih spominov, zlasti s prijatelji in družino.

Hočem doseči vse stvari, trenutke, ki so pred mano, in postati tista ženska, kakršna sem bila, preden sem spoznala tebe. Močna, optimistična, srečna, samozavestna.

Vse solze, ki sva jih prejokala in vse težave, s katerimi sva se soočala, so bili mostovi za nekaj bolj ekstravagantnega. Verjamem v to. Vse zgodbe, ki sva jih ustvarila, želje, ki sva se jih imela. Vsi cilji in lepi spomini, ki sva jih zbrala, delila, so bile čudovite stvari, ki bodo vedno ostale v najini preteklosti. So del naju, ki ga nihče ne more nikoli odvzeti. Prisežem, vsi so bili resnični, pravilni in midva sva bila resnična. Bila sva tandem.

A sedanjost je drugačna. Sva samo ti in samo jaz.

Odločitev, da te spustim iz svojih misli in postavim sebe na prvo mesto, še ne pomeni, da te bom nehala ljubiti. Ker imaš nekje v ozadju mojega uma še vedno v prostor, kakor ga imaš nekje v skritem delčku mojega srca. Pustili si mi pečat, ki ga nihče ne more nadomestiti.

Vedno te bom imela rada. Rada te bom imela na način, da te bom sprejela kot osebo, ki me je spremenila, ki mi je dala navdih, da postanem boljša oseba in, da se imam še bolj rada. Rada te bom imela zaradi prijateljstva in skupnih trenutkov, ki sva si jih delila. Zaradi občutkov, ki si jih prebudil v meni in tega, da si bil tam nekje zame, ko sem te potrebovala.

Rada te bom imela na način, da ti bom še vedno pustila drobcen prostor v meni – zate, če bi se kdaj čez 5, 10 ali 20 let spotaknila drug ob drugega. In tedaj  bi bila vesela tvoje zgodbe ob skodelici čaja ali kave.

Želim ti vse tisto, kar je zate najboljše, in upam, da boš imel vse, o čemer si sanjal. Ker si navsezadnje še vedno tista oseba, ki je nekoč verjela vame, mi zaupala in me ljubila z vsem srcem, umom in bitjem.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!