fbpx

Oculus Go: navidezna resničnost po dostopni ceni

Oculus Go: navidezna resničnost po dostopni ceni

Mark Zuckerberg ima vizijo. In ta se velikokrat uresniči. Zdaj si želi, da bi kar milijarda ljudi kmalu postala del navidezne resničnosti. Korak do uresničitve takšnega cilja je tudi cenovna dostopnost, se vam ne zdi? Ta korak naj bi predstavljal Oculus Go, ki bo ena izmed prvih tehnoloških naprav, ki nas bo pozdravila v letu 2018.

Oculus Go je našel svojo pot med sistemi za prikaz navidezne resničnosti, saj smo do zdaj imeli na voljo cenejše, plastične okvirje ter drage in sofisticirane, ki pa delujejo z igralnimi konzolami.


Kakšno pot je torej ubral Oculus Go? Nekakšno vmes. Oculus Go je sistem VR-očal, ki ima vgrajene kamere za sledenje, zaslon LCD z ločljivostjo 2360 x 1440, najsodobnejše leče ter prostorski zvočni sistem. Upravljalnik je podoben tistemu iz sistema Gear VR. Mehka tkanina, ki prepušča zrak, in elastika bosta poskrbeli za udobno nošenje. S proizvodnjo bodo začeli v letošnjemu novembru, dva meseca zatem pa ga lahko že pričakujemo v svojih domovih.

Cena za Oculus Go bo 170 evrov.

Galerija – Oculus Go: navidezna resničnost po dostopni ceni

Dodatne Informacije

Več informacij:
oculus.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!