fbpx

52. Festival Borštnikovo srečanje 2017: prstan letos igralki

Borštnikovo srečanje je najstarejši in najuglednejši gledališki festival na naših tleh. Kot vsako leto se bo tudi letošnji oktober Maribor prelevil v gledališko središče nacionalnih in mednarodnih razsežnosti. 52. Festival Borštnikovo srečanje bo potekal med 20. in 29. oktobrom 2017 na različnih lokacijah po Mariboru. Vstopnice so že v prodaji. Lepo vabljeni!

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
Maribor
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
14,00 €

52. Festival Borštnikovo srečanje bo potekal od 20. do 29. oktobra 2017 v Mariboru. Gre za najstarejši in najuglednejši gledališki festival v Sloveniji, ki je svoje korenine pognal že pred skoraj pol stoletja. Poudarek festivala je na domačih uprizoritvenih dosežkih, izmed katerih žirija vsako leto izbere najboljše, v okviru mednarodnega festivalskega programa pa se v Mariboru predstavijo tudi ugledni tuji ustvarjalci. Najbolj prestižna festivalska nagrada Borštnikov prstan za življenjsko delo bo letos prejela Saša Pavček, članica igralskega ansambla SNG Drama Ljubljana.

Nagrada za najboljšo predstavo Učene ženske po motivih Molièrovih Učenih žensk je lani šla v roke SLG Celje in MG Ptuj.
Nagrada za najboljšo predstavo Učene ženske po motivih Molièrovih Učenih žensk je lani šla v roke SLG Celje in MG Ptuj.

V okviru letošnjega Festivala Borštnikovo srečanje si bomo lahko med drugim ogledali predstave Naše nasilje in vaše nasilje, Bolj čudno od raja, Tisti občutek padanja, Dviganje glasu, Zgodba o harfi, Nemoč in Ljudožerci. Več o programu si lahko preberete na tej povezavi. Vstopnice so že v prodaji.

Dodatne Informacije

Več informacij:
borstnikovo.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!