fbpx

Odkrivanje Antarktike: avantura po poteh slavnega raziskovalca

The Luminaire Antartica; Foto: theluminaire.com

Leta 1912 se je ladja Endurance podala na kraljevo antarktično ekspedicijo. Pot se je pričela na norveškem in se tragično končala v Weddellovem morju, ko je led zdrobil ladjo. Po 107 letih je bila razbitina locirana, s tem pa se je ponudila priložnost za arktično raziskovanje in odkrivanje poti legendarne ladje.

Sir Ernest Shackleton je bil slavni raziskovalec, ki se je z ladjo Endurance podal na raziskovanje Antarktike. Leta 1912 se je ekspedicija končala z brodolomom in vse od tedaj je veljala razbitina ladje Endurance za pogrešano. 5. marca 2022, po 107 letih iskanja, je bila lokacija razbitina vendarle odkrita. Potovalna agencija The Luminaire je navdušenim raziskovalcem ponudila priložnost, da razišče Antarktiko in da so priča dogodkom ob prvemu odkrivanju stoletje pogrešane razbitine. Odpravo bo vodil legendarni raziskovalec Sir Ranulph Fiennes, v sodelovanju z znanstveniki iz univerze Cambridge.

The Luminaire Antartica; Foto: theluminaire.com

9 dnevno raziskovanje se bo pričelo z odkrivanjem fotogenične pokrajine in živalskega sveta južne Patagonije, nadaljevalo pa na krovu razkošnega ledolomilca, vse do najaktivnejšega ognjenika Antarktike. Na krovu luksuznega ledolomilca imajo gostje na voljo telovadnico, spa in kinodvorano, za njihove brbončice pa bodo poskrbeli svetovno priznani kuharji. Za raziskovanje pobeljenega in mrzlega sveta so med drugim na voljo še podmornica, helikopterja in pomožni čolni. Avanturistično popotovanje po stopinjah slavnih pionirjev vas bo stalo zajetnih 153.910 ameriških dolarjev.

Dodatne Informacije

theluminaire.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!