Odlični nasveti parov, ki so preživeli že marsikaj in so še vedno srečni

To so izvrstni nasveti parov, ki so že marsikaj preživeli in so še vedno srečni. Pomagali vam bodo, da se lažje prebijete skozi težavne čase.

Ko se odločate, da boste z nekom preživeli vse življenje, se marsikdaj ne zavedate, da bodo na vajini poti tudi različne težave, ki jih bosta morala premagati skupaj. Da pa vama bo lažje, lahko pomagajo tudi tile nasveti.

Če vam kaj ni všeč, povejte

Ne govorita si: “Se spomniš, kako je bilo pred dvema letoma?” Še vedno ne morete pozabiti nekega dogodka iz preteklosti, venomer vlečete spomine na plan, in to uničuje vajin odnos. Pogovorita se o problemu, omenite svoje skrbi, pomisleke, kaj vas je razžiralo takrat. Razpravljajte o vsem ne glede na to, kako nepomembno se vam zdi, ker takrat se vam je zdelo pomembno, pa ste molčali. Razrešita problem – in ga potem pustita v preteklosti, ker samo uničuje sedanjost! Situacija, ki sta jo rešila, ne spada drugam kakor tja.

Delajta stvari skupaj

Zajtrkujta, tecita, se kopajta … Ni skrivnost, da lahko majhni vsakodnevni rituali pomagajo popestriti še najbolj dolgočasno vsakodnevno rutino. Delujejo kot čustveni barometer, ki pomaga ohranjati medsebojno naklonjenost, spoštovanje. Skupaj bosta razmišljala o zajtrku, morda tudi na poreden način, preden bosta zaspala ali si bosta, medtem ko bosta vpeta vsak v svoje obveznosti, načrtovala filmsko noč. Takšna drobna “sidra” pozornosti preprečujejo izgorevanje odnosov.

Ni skrivnost, da lahko majhni vsakodnevni rituali pomagajo popestriti še najbolj dolgočasno vsakodnevno rutino.
Ni skrivnost, da lahko majhni vsakodnevni rituali pomagajo popestriti še najbolj dolgočasno vsakodnevno rutino.

Naj vas bo strah biti to, kar ste

Včasih ne želite pokazati sebe do popolnosti, ker se bojite, da ne boste sprejeti, da vas zato ne bodo več ljubili. Vsak ima kakšne drobne nepopolnosti, ki si jih privošči le, ko je sam. Nekomu je recimo nerodno peti v javnosti in to počne le doma med prhanjem. Nekdo se boji plesati in pleše le doma v kuhinji. Vsi se bojimo, da bodo drugi naše posebnosti sprejeli za slabosti in nepravilnosti. A tisti, ki se spoštujejo in globoko ljubijo, se ljubijo prav zaradi teh nepopolnosti.

Postavite sebe na prvo mesto

Zdrav egoizem je dobra stvar. V strupenih odnosih boste pogosto slišali “Šla sva …”, “Zdaj gledava…” in morda celo “Misliva, da …”. Ko začnete odnos, se zaljubite v osebnost, torej ne izgubite sebe ali njega ter vajine medsebojne naklonjenosti nekje na poti. Še vedno živita vsak svoje življenje. Skupni hobiji so pomembni za zdrav odnos, ampak živeti morata tudi vsak zase.

Dajajte komplimente

Pohvalite ne samo videz partnerja, ampak tudi njegova dejanja, misli. Pozabite na kritike. Toliko drugih ljudi je okoli njega, ki ga lahko opozorijo na njegove pomanjkljivosti. Ne bodite eden izmed njih. Bodite njegova opora.

Pohvalite ne samo videz partnerja, ampak tudi njegova dejanja, misli.
Pohvalite ne samo videz partnerja, ampak tudi njegova dejanja, misli.

Dovolite partnerju, da razmišlja in deluje, kakor želi

Podpora in spoštovanje. To so ključne točke vsakega odnosa, ki jih navajajo psihologi in jih številni pari še vedno pozabljajo. Kot oseba imate pravico biti in narediti vse, za kar se odločite: od gojenja polžev do igranja z lego kockami. Kljub negativnemu mnenju drugih o tem, kaj počnete, vas bo partner podprl.

Poljubita se, ko se srečata in ko odideta in kadarkoli nanese priložnost

Poljubljanje je za odnos zelo pomembno – podpira vajino čustveno povezanost. Prvi poljub je test, da ugotovite, ali vam ta oseba ustreza, vsi naslednji poljubi pa naj bi dokazali, da ste imeli prav. Na Univerzi v Oxfordu so proučevali vlogo poljubov v razmerju. Udeleženci raziskave so trdili, da stopnjo zadovoljstva v odnosu nakazuje število poljubov, ne pa spolni odnos, kar ste morda pričakovali.

Izrazite svoja čustva, občutke

Pokažite svoja čustva, ujemite vajine trenutke pozitivnih, pa tudi negativnih čustev. Pogovorita se o vajinih strahovih, željah in vajini ljubezni. Zdrava stopnja čustvene naklonjenosti je moč, ki pomaga rasti – vam kot osebi in vama kakor paru. Z izgovarjanjem povedi “Rad te imam. Pomagal ti bom. Razumem. Oprosti. Hvala. Cenim vse, kar počneš. Odlično ti gre” se bo vajin odnos krepil iz dneva v dan. Bodita podpora drug drugemu.

Poljubljanje je za odnos zelo pomembno – podpira vajino čustveno povezanost.
Poljubljanje je za odnos zelo pomembno – podpira vajino čustveno povezanost.

Dotikajta se

Objemita se, ko se srečata, držita se za roke v kinu, na sprehodu, poljubita se, ko se zbudita, masirajta se po napornem dnevu v službi – dotik zagotavlja občutek varnosti in zaupanja. Naša duša živi v naših telesih, če se dotaknemo partnerjevega telesa, se dotaknemo njegove duše. S tem mu izkazujemo svojo ljubezen.

Bodita hvaležna

Z lahkoto rečete “hvala” mimoidočemu, ki vam odpre vrata, trgovcu ali neznancu na cesti. Pa se doma zahvalite partnerju, ker vam je prinesel skodelico čaja, da je naredil to ali ono? Prevečkrat pozabljate. Z lahkoto se navadite na lepo obnašanje in jemljete to za samoumevno. Hvaležnost je osnova vsakega dobrega odnosa. To lahko preprosto preverite. Napišite seznam stvari, za katere se želite zahvaliti partnerju. Preberite, kar ste napisali, in začutili boste neizmerno povezanost in ljubezen do njega.

Bodite realni glede svojega partnerja

Ne živita v iluzijah. Spoznajta in sprejmita drug drugega, tudi spremembe skozi leta. Vi ste drugačni kakor on in on je drugačen kakor vi. Sprejmite to. Odnos je vedno v dveh osebah, nič več in nič manj. Glede na protislovja, ki nastajajo na vajini poti, je pomembno, da se srečata na pol poti, da sproti rešujeta nastale težave.

Spoznajta in sprejmita drug drugega, tudi spremembe skozi leta.
Spoznajta in sprejmita drug drugega, tudi spremembe skozi leta.

Ne pozabite, ljubezen je nepopolna popolnost dveh duš. Ti in ona. Ona in ti. Vidva.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
4 nepotešene moške čustvene potrebe, zaradi katerih moški zapuščajo ženske!