Opel Corsa GSi: opazen športni karakter

Opel Corsa GSi

Pred kratkim je bila predstavljena Opel Insignia GSi in tako niti nismo presenečeni, da je tem stopinjam sledila še manjša Corsa. Ima povsem športno preobleko, kar se za model z napisom GSi vsekakor spodobi.

Športna Corsa GSi s prisekanim zadkom bo na voljo v trivratni različici in s povsem svojim zunanjim dizajnom, da jo bomo že na prvi pogled ločili od ostalih Cors. Med drugim bomo na Corsi GSi našli večje odprtine za zrak, kot čebelje satovje luknjasto prednjo masko, rdeče zavorne čeljusti, kromiran zaključek izpušne cevi in platišča v velikosti do 18 palcev. Največja prednost Corse GSi bo športno podvozje, ki bo povečalo užitek ob vožnji skozi ovinke. Na zadnji del strehe so ji namestili še večji spojler, ki ne samo, da poveča vizualno privlačnost, ampak tudi ‘prilepi’ Corso še bolj k tlom.

Opel Corsa GSi
Opel Corsa GSi

Notranjost v tem trenutku še ni razkrita, vemo pa, da bodo na izbiro športni sedeži Recaro. Roke bomo ovili okoli usnjenega športnega volana in v usnje oblečene prestavne ročice. Aluminijaste stopalke bodo še povečale občutek športnosti. Opel niti ni razkril, kateri motor bo pod pokrovom nove Corse GSi. Sklepamo lahko, da bo to najmočnejši motor, ki ga najdemo v aktualni Corsi. 1,4-litrski turbo bencinski motor ima 148 konjskih moči, kar bi moralo biti povsem dovolj za oblico zabave s športno Corso GSi.

Dodatne Informacije

Več informacij:
opel.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Manhart Audi RQ 900 SUV: obilje razkošja in moči