fbpx

Opel GT X Experimental: električni pogon in nove oblikovne smernice

Opel GT X Experimental

Opel GT X Experimental je naslednik eksperimentalnih Opel Monza in Opel GT. Gre za popolnoma električnega kompaktnega SUV-ja, ki v sebi skriva privlačnost kupeja. Gre za prvi model, ki nakazuje, kako se bo znamka Opel razvijala v prihodnje.

Oplova študija Opel GT X Experimental je osnovana na lahki platformi, ki meri v dolžino zgolj 4.063 milimetrov. Zaradi večjega udobja ima 17-palčna platišča, ki pa zaradi oblikovnih razmerij delujejo precej večja. Za pogon skrbi elektromotor, ki dobiva energijo iz litij-ionske baterije z zmogljivostjo 50 kilovatnih ur. Študija omogoča polnjenje baterije tudi s pomočjo indukcije. Opel pri modelu GT X Experimental ne raziskuje avtonomne vožnje do popolnosti, temveč večino odločitev še vedno prepušča vozniku.

Ne samo tehnologijo, s konceptno študijo je Opel predstavil tudi nove oblikovne smernice znamke. Tako si lahko predstavljamo, kakšen prednji in zadnji del bodo imeli Opli v prihodnje. Fokusno točko na prednjem delu bo predstavljal Oplov logotip, na zadku pa bomo imeli luči, ki so pravzaprav prezrcaljena oblika prednjih žarometov.

Notranjost sledi trendu konceptnih avtomobilov, saj je izredno minimalistična. Armaturno ploščo predstavlja velik informacijsko-zabavni zaslon, poleg njega pa imamo še dva manjša zaslona, ki opravljata funkcijo stranskih ogledal. Potniška kabina je prostorna, občutek svobode pa še poveča veliko vetrobransko steklo, ki se nadaljuje v streho, in stranska okenska linija, ki je ne prekinjajo stebrički. Zanimiva študija prikazuje prihodnost znamke Opel, s tem pa nam tudi da vedeti, da je kljub novemu lastniku Opel trdno na poti proti novi električni eri.

Galerija slik: Opel GT X Experimental

Dodatne Informacije

Več informacij:
opel.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!