fbpx

Opel Insignia Grand Sport (2017): najlepša Insignia do zdaj

Leto 2017 predstavlja ofenzivno leto za znamko Opel. Prenovljenih ali popolnoma novih bo kar 7 modelov. Med prvimi vam tako predstavljamo osvajalko limuzinskega trga in poslovnih src Opel Insignio Grand Sport.

Opel Insignia je svojo zgodbo začela pisati leta 2008. Ko smo jo tedaj prvič uzrli, smo bili vsi enotni in se strinjali, da je videti sila všečno. Z novinko ni tokrat nič drugače, je času primerna in modernejša, na pogled pa še bolj zanimiva in zapeljiva. Nova Insignia bo trg osvajala s širokim izborom inovacij, ki jih je mogoče najti predvsem v najvišjem razredu. Voznikom bo zlezla pod kožo zaradi agilnosti in vozne dinamike, mimoidoče pa navduševala s športno elegantnimi linijami kupeja. Oblikovalci so vsekakor poskrbeli, da bo vodilni avtomobil v paleti znamke Opel opazen že na prvi pogled.

Novinka je času primerna in bolj moderna, na pogled pa še bolj zanimiva in zapeljiva.
Novinka je času primerna in bolj moderna, na pogled pa še bolj zanimiva in zapeljiva.

Dizajn Insignie je vsekakor vznemirljiv, a vendar pri novinki bolj izstopajo napredna tehnologija in asistenčni sistemi. Grand Sport je do zdaj edini avtomobil znamke Opel, ki omogoča projekcijski prikaz na vetrobranskem steklu. S tem se poveča varnost, saj vozniku ni treba umikati pogleda s cestišča. Asistenčni sistemi sodelujejo pri zaviranju v sili, pomagajo pri ohranjanju voznega pasu, opozarjajo na morebitni trk in prepoznavajo pešce. Za udobje nam je Opel ponovno ponudil ergonomske sedeže AGR, kjer ima voznik tudi masažo in prezračevanje. Že dobro poznani sistem OnStar je dobil nadgradnjo in vam lahko zdaj s pomočjo asistenta rezervira hotelsko sobo ali poišče prazno in primerno parkirno mesto.

Vožnja z Insignio Grand Sport je zelo udobna in uglajena. Zahvala gre predvsem lažji zasnovi, ki omogoča odzivno pospeševanje z agilnim krmiljenjem. Avtomobil je zrasel v skoraj vseh dimenzijah, še najbolj v tistih, ki so bile do zdaj podvržene graji. Višino sedenja so znižali in s tem prispevali k bolj športnemu občutku za volanom. Potniki imajo zadaj obilico prostora za noge, še dodatno pa se je povečal prostor za ramena in boke. Za dodatnih 130 litrov se je povečal prtljažni prostor, ki ga lahko pri karavanski izvedenki Insignie razširimo vse do 1665 litrov.

Vožnja z Insignio Grand Sport je zelo udobna in uglajena.
Vožnja z Insignio Grand Sport je zelo udobna in uglajena.

Insignia ima na razpolago najnovejše pogonske agregate. Bencinski zmorejo od 140 do 260 konjskih moči, dizelski pa od 110 do 170 konjskih moči. Občuten napredek je opažen pri bencinskem 1,5-litrskem turbo motorju, ki nadomešča starega 1,6-litrskega. Presenetljiv je podatek, da je manjši motor za kar 16 kilogramov lažji od predhodnika. Najzmogljivejši med agregati je zagotovo 2-litrski bencinski motor s kar 260 konjskimi močmi. Poleg ročnega šeststopenjskega menjalnika, si lahko omislite tudi osemstopenjski samodejni menjalnik, ki smo mu bili tokrat prvič priča pri znamki Opel.

Kot pri Astri je tudi pri Insignii velik poudarek na matričnih žarometih IntelliLux. Tehnologija teh pametnih luči samodejno preklaplja med dolgimi in zasenčenimi lučmi in nikoli ne zaslepi nasproti vozečih voznikov. Pri Astri je 35-odstotni delež avtomobilov s pametnimi žarometi, pri Insignii pa bo ta odstotek verjetno še višji.

Kot pri Astri, je tudi pri Insignii velik poudarek na Intellilux matričnih žarometih.
Kot pri Astri je tudi pri Insignii velik poudarek na matričnih žarometih IntelliLux.

Na začetku se bosta predstavili 2 karoserijski različici Insignie, in sicer kupejevska Grand Sport in karavanska Sports Tourer. Septembra bo na avtosalonu v Frankfurtu predstavljena še različica Countrey Tourer. Vse Insignie bodo imele 4 različne opreme: Insignia, Edition, Dynamic in Innovation. Za vstopno Insignio z 1,5-litrskim agregatom, 140 konjskimi močmi in opremo Insignia bo treba odšteti 22.100 evrov. Najboljša izvedba z 2-litrskim dizelskim motorjem, 210 konjskimi močmi in opremo Innovation pa je treba odšteti 34.850 evrov.

PREBERITE TUDI: 10 NASVETOV, KAKO NAJBOLJE PRODATI SVOJ RABLJENI AVTOMOBIL

Galerija slik: Najlepša Insignia do zdaj

Dodatne Informacije

Več informacij:
opel.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!