Otok na jezeru na otoku na jezeru na otoku

Naravni fenomen na Filipinih

Nič vam ne zamerimo, če ste se ob branju naslova zmedli. Veliko lažje si boste vse skupaj predstavljali ob pogledu na slikovni material. Gre za nenavaden naravni pojav na Filipinih, točneje na otoku Luzon v jugovzhodni Aziji, ki je največji in najpomembnejši otok filipinskega otočja. Na njem med drugim leži glavno mesto Manila. Tu je tudi omenjeno jezero Taal, na katerem leži istoimenski vulkan, ki ima v kraterju jezero z otočkom.

Taal je jezero na filipinskem otoku Luzon (otočje se nahaja v zahodnem delu Tihega oceana), s katerim se je narava dodobra poigrala. Na njem namreč leži otok, ki ima jezero. Na tem jezeru pa je vulkanski otok, ki ima v kraterju še eno jezero z otočkom.

Igra narave na Filipinih.
Igra narave na Filipinih

Zmedeni? Sliši se sila zapleteno, a pogled na fotografije vam bo situacijo hitro razjasnil.

PREBERITE ŠE: Vrtiljak iz ledu na Blatnem jezeru

Nenavadna naravna značilnost se nahaja okoli 60 kilometrov od glavnega mesta Filipov, Manile, kjer živi prek 14 milijonov prebivalcev. Do vulkana je moč priti s čolnom, imenovanim bangka (tipično filipinsko prevozno sredstvo).

Galerija – Taal:

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Projekt ”Safe stay in Croatia” za varne počitnice na Hrvaškem