Otok Tijat v šibeniškem arhipelagu: košček raja na Zemlji

Zadnjič posodobljeno: :

Bi radi vsaj za trenutek pozabili na vse skrbi in težave? Potem vam predlagamo, da preverite otok Tijat v šibeniškem arhipelagu, ki je pravi košček raja na Zemlji!

Otok Tijan leži južno od Tribunja in Vodic ter zahodno od Prvića. Tukaj vas čakajo čudovite plaže in kristalno čisto morje, zato ni čudno, da boste na otočku vedno našli nekoga, ki ga je premamila lepota tega koščka raja na Zemlji. Najbolj priljubljeno območje otoka (in sidrišče) je zaliv Tijašćica na južni strani.

Ena izmed znamenitosti otoka je velik železni križ, ki je tam že vse od leta 1933. Z njim so povezane številne zgodbe in legende, zraven pa naj bi bil celo najden grob z napisi v glagolici. Z vrha otoka je čudovit razgled na okolico – otoke Prvić, Zlarin, Kaprije, na Kornate, Vodice in na Šibenik – tukajšnji sončni vzhodi in zahodi pa so prizori, ki vam bodo ostali v spominu za celo življenje. Ocenjuje se, da je na otoku okoli 2.500 oljk, vendar pa se je zaradi muflonov, s katerimi so otok naselili leta 1992, danes številko oljk znantno zmanjšalo.

Če boste torej letos pristali v Vodicah ali v okolici, si najemite vodni skuter ali čoln ter za nekaj ur pobegnite na ta otok, da uživate v njegovih čarih!

View this post on Instagram

🎁 DARIVANJE! 🥁 Dragi svi, u suradnji sa turističkom agencijom Anima Natura iz Šibenika, poklanjamo vam cjelodnevni izlet na tri otoka šibenske riviere za 2 osobe! Posjetite Zlarin, Prvić i Tijat, okupajte se u tirkiznom moru, otkrijte netaknutu prirodu i iznenadite dragu osobu 😊 Sve što trebaš za sudjelovanje je: ▪prati profile @take.you.to i @visitsibenik ▪lajk na fotku; ▪u komentaru ispod označi osobu koja bi poveo/la sa sobom (možete komentirati koliko god puta želite, samo trebate označiti različite osobe); ▪igramo se do petka 24.07.2020; 22:00 sati (objava će biti u storyu) ▪za termin dolaska dogovarate se sa Anima Natura ▪ za veću vjerojatnost osvajanja nagrade, objaviti screenshot u storyu; ▪nagradna igra nije ni na koji način povezana ili sponzorirana od strane Instagrama; ▪darivanje je internacionalno/otvoreno za sve države. Sretno! 🤞🤗

A post shared by Sandra | Croatia | Izleti (@take.you.to) on

Dodatne Informacije

Naslovna fotografija:
IG marijalaca

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Nemčija – čudežna dežela za pohodnike