Pagani Huayra Lampo: ko se srečata Pagani in Fiat

Pagani Huayra Lampo

Ne zgodi se velikokrat, da bi uporabili imeni Pagani in Fiat v istem stavku. Pagani in Garage Italia Customs sta združila moči in ustvarila prav posebno Pagani Huayro. Imenuje se Lampo, kar v prevodu iz italijanskega jezika pomeni strela. Odeta je v retro barve, ki ponazarjajo konceptnega Fiata Turbino iz leta 1954.

Najbolj očitna povezava med Paganijem Huayro Lampo in Fiatom Turbino je v rdeče-beli barvni shemi, za katero je bil navdih ravno Fiatov koncept. Fiat Turbina je dobil svoje ime po treh turbinah, ki so bile pritrjene na sredinsko nameščeni motor. Kot zanimivost vam lahko izdamo, da je imel ta Fiat 300 konjskih moči in količnik zračnega upora z vrednostjo 0,14, kar je manj kot pri večini današnjih avtomobilov.

Ko pogledamo Huayro, lahko vidimo, da nosi na novo razvito karbonsko karoserijo. Ima aluminijaste vstavke, ki poskrbijo, da pride barva še toliko bolj do izraza. Nekateri deli so le prelakirani, da lahko vidimo prepletena vlakna, iz katerih je vse skupaj narejeno. Zadaj na bokih imamo simbolno narisano italijansko zastavo, kar lahko najdemo tudi na konceptni Turbini.

Predelana Huayra je posodobljena s paketom Tempesta, ki dodaja več aerodinamičnih elementov in ima spremenjeno prednjo odprtino za zrak. Skoznjo lahko pride več zraka do hladilnika. Da bi bila Huayra Lampo še bolj posebna, so uporabili zlati odtenek s starega Fiatovega logotipa. Z njim so pobarvali platišča in aluminijaste elemente na karoseriji. Zavorne čeljusti Brembovih zavor so prav tako odete v italijanske barve, na stranskih ogledalih pa so narisane tri strele v zeleni, beli in rdeči barvi. Notranjost je prav tako prefinjena, saj so zanjo uporabili le najboljše materiale. Rjavo usnje popestrijo aluminijasti dodatki, ki so obarvani v bronasto barvo. Pri Garage Italia Customs trdijo, da so za projekt porabili kar dve leti, kar je hkrati tudi najdaljši projekt, del katerega je bil kadarkoli Pagani.

PREBERITE ŠE: PAGANI HUAYRA ROADSTER – HUAYRA SE SLEČE ZA 2,3 MILIJONA EVROV

Galerija slik: Pagani Huayra Lampo

Dodatne Informacije

Več informacij:
pagani.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Električni trike AKO: za vsakodnevno mestno vožnjo