Če obožujete palačinke, potem morate poskusiti japonske palačinke dorayaki, ki navdušujejo s svojo teksturo in okusom.
Palačinke dorayaki so tradicionalna poslastica v Deželi vzhajajočega sonca. Gre za manjše in debelejše palačinke, ki jih na Japonskem jedo kot sendvič, saj se med dve puhasti palačinki namaže sladka pasta iz fižola adzuki. Če te japonske dobrote nimate pri roki, lahko uporabite tudi tradicionalne namaze za palačinke, na primer marelično marmelado ali Nutello.
Palačinke dorayaki je zelo enostavno pripraviti – rabite le šest sestavine, ki jih bo večina med vami našla v svojem hladilniku ali v shrambi! Ste pripravljeni?
Recept za palačinke dorayaki
Sestavine
- 150 gramov moke
- 110 gramov sladkorja
- 3 žlice vode ali mleka
- 2 veliki jajci
- 1 žlica medu
- 1 čajna žlička sode bikarbone
- rastlinsko olje
- namaz po želji
Priprava
Jajca zmešajte s sladkorjem in medom ter spenite. Sodo bikarbono raztopite v vodi ali mleku. Dobro premešajte in zmes vlijte v jajca. Moko presejte in jo med mešanjem postopoma dodajajte jajcem, dokler ne dobite gladke zmesi.
V ponvi segrejte malo rastlinskega olja in dodajte maso za palačinke – naredite krog s premerom do 10 centimetrov. Palačinko pecite tako dolgo, dokler se na površini ne začnejo pojavljati mehurčki. Palačinko obrnite in pecite, dokler ne dobi na obeh straneh lepe zlatorjave barve. Postopek ponavljajte, dokler ne porabite vse mase za palačinke.
Namaz, ki ste ga izbrali, radodarno namažite med dve palačinki in postrezite še tople. Pa sladek dober tek!