Pametni telefon Google Pixel je odkriti napad na iPhone 7

Pametni telefon Google Pixel

Nexus je mrtev, živel Pixel, prvi pametni telefon, ki ga je Google sestavil sam! Google Pixel in Google Pixel XL sta odkriti napada na Applov iPhone 7 in iPhone 7 Plus. S telefonoma najvišjega cenovnega razreda, ki ju loči le velikost in baterija, želi Google dvoboj (Samsung : Apple) spremeniti v troboj, svoj novi telefon pa nič kaj sramežljivo označuje za najboljši pameti telefon v zgodovini. Je Google naslednji v vrsti, ki je postal obseden z Applom, ali Pixel resnično pomeni revolucijo? Imamo novega kralja med pametnimi telefoni?

Google želi biti drugi Apple. Google je predstavil pametni telefon Google Pixel in Google Pixel XL. Pixel je sploh prvi Googlov telefon, ki ga je Google v celoti izdelal sam, partner sicer ostaja HTC, ki pa je nazadoval, saj telefon po novem le še izdeluje (prej je bil z LG-jem zadolžen tudi za dizajn). Googlovi telefoni do zdaj niso bili svetovne uspešnice, kljub temu pa so bili eni od najboljših na trgu. Zdaj, ko je Google naredil vse od A do Ž, se stvari kanijo spremeniti in Google misli smrtno resno, ko pravi, da je Google Pixel najboljši pametni telefon na svetu. A gremo od visoko zvenečih besed k dejstvom in preverimo, ali je to res.

Google se želi kosati z Applom.
Google se želi kosati z Applom.

Google Pixel bo na voljo v dveh velikostih. Google Pixel bo imel 5-palčni zaslon Full HD Amoled ločljivosti 1920 x 1080 slikovnih točk (gostota pik 441 ppi), Google Pixel XL pa 5,5-palčni zaslon Quad HD Amoled ločljivosti 2560 x 1440 slikovnih točk in enako gostoto pik. To je poleg baterije – 2770 mAh (Pixel) proti 3450 mAh (Pixel XL) –, ki ima izjemno hitrost polnjenja, saj jo v 15 minutah napolnimo za sedem ur uporabe (!), in teže (143 gramov proti 168 gramom) tudi edina razlika med prvima predstavnikoma nove linije telefonov Pixel, ki je dinastijo Nexus poslala na smetišče zgodovine. Družino Pixel sicer zastopata že prenosnik Chromebook in tablica Pixel C. Pod pokrovom telefona se skriva štirijedrni procesor Qualcomm Snapdragon 821 s frekvenco 2,15 GHz. Googlovi inženirji so jima namenili 4 GB sistemskega pomnilnika in 32 ali 132 GB prostora za shranjevanje podatkov ter vhod USB Type-C.

Novi člani Pixel družine.
Novi člani Pixel družine

Zadnji fotoaparat bo imel 12,3 milijona slikovnih točk (f/2.0), sprednji pa osem (f/2.4). Kamera bo omogočala zajem videoposnetkov v ločljivosti 4 K s hitrostjo 30 sličic na sekundo in Google pravi, da gre za najboljšo kamero do zdaj, za kar se sklicuje na rezultat testa, opravljenega po industrijskem standardu za kakovost kamer in objektivov DxOmark, ki je alfa in omega testov senzorjev v svetu fotografije. Dosegla je namreč najvišjo oceno med pametnimi telefoni do zdaj, in sicer 89, kar je tri več kot iPhone 7 (86). Za stabilizacijo slike skrbi žiroskop, telefon pa nima optičnega stabilizatorja slike.
https://youtu.be/Rykmwn0SMWU
Če strojna oprema ne predstavlja revolucije, pa se Google z njo resno spogleduje, ko gre za programsko opremo. Najbolj revolucionarna novost je Google Assistant, ki odgovarja na vsa mogoča vprašanja, z njim pa lahko komuniciramo s pomočjo govora. Za shranjevanje fotografij bodo imeli uporabniki neomejeno možnost shranjevanja fotografij in posnetkov v Google Photos, in to v originalni in ne pomanjšani velikosti! Če ste se spraševali, ali je tudi Google odstranil klasičen priključek za slušalke, je odgovor ne, in na to je posebej opozoril ter se pri tem še malce pošalil iz svojega tekmeca iz Cupertina, do katerega več kot očitno nima prav nobenega strahospoštovanja. Tako kot iPhone 7 tudi Google Pixel nima možnosti razširitve prostora za shranjevanje podatkov s spominsko kartico microSD, vseeno pa v tej bitki zmaga Google zaradi prej omenjenega neomejenega shranjevanja fotografij v polni ločljivosti. Google Pixel in Google Pixel XL poganja operacijski sistem Android 7.1 Nougat. Prednaloženi bo imel aplikaciji Allo in Duo.

PREBERITE ŠE: iPhone 7 in iPhone 7 Plus: razgaljamo novi iPhone


Telefona bosta na voljo v treh barvah s šaljivimi imeni, in sicer ‘precej črni’ (Quite Black), ‘resnično modri’ (Really Blue) in ‘zelo sivi’ (Very Silver). Žal ne bosta ravno poceni. Za vstopni model bo treba odšteti nekje okoli 570 evrov. Trenutno ju je mogoče naročiti le v ZDA, Avstraliji, Kanadi, Nemčiji in Veliki Britaniji. Na posebni konferenci je Google poleg telefonov predstavil tudi zvočnik Google Home, set za navidezno resničnost DayDream, novi Chromecast in druge tehnološke igračke.

Pametni telefon Google Pixel:

Dodatne Informacije

Več informacij:
madeby.google.com/phone/

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
7+ “Budget” pametnih telefonov, zaradi katerih boste zmanjšali račun za telefon na 20 evrov