Passport Photos: to so norosti, ki jih lahko počnemo, ko se fotografiramo za osebni dokument

V seriji Passport Photos fotograf Max Siedentopf na šaljiv način na novo predstavi eno najbolj dolgočasnih in nezanimivh tipov fotografij - tj. fotografij za osebni dokument. Kakšne vse norčije lahko uganjamo medtem, ko nas nekdo fotografira za potni list, osebno, vozniško, preverite v galeriji!

Smernice za fotografiranje za uradne dokumente so skoraj gotovo najstrožje smernice, kar jih je: fotografije morajo prikazovati poteze celotnega obraza, ki mora biti enakomerno osvetljen, barva kože mora biti naravna, oči odprte in jasno vidne, odsevi na steklih očal niso dovoljeni. Oseba na fotografiji ne sme imeti pokrivala (verske skupnosti, ki nosijo pokrivala, smejo priložiti fotografijo s pokrivalom, ampak le, če je obraz jasno viden in prepoznaven). Ozadje fotografije mora biti nevtralno. Fotografija prav tako ne sme biti retuširana. In najhuje: oseba se na fotografiji ne sme nasmehniti.

Ampak se kdaj vprašate, kaj bi se lahko dogajalo zunaj 3,5 x 4,5 centimetrskega okvirja fotografije? Odgovor na to ima fotograf Max Siedentopf, ki se je domislil nekaj prav zabavnih situacij. Za svojo serijo fotografij Passport Photos je skozi šaljiv fotografski objektiv na novo predstavil eno najmanj zanimivih vrst fotografij – tj. fotografijo za osebni dokument. Zamislil si je namreč, kakšne vse norčije bi lahko uganjali zunaj omenjenega okvirja fotografije. Serija tako prikazuje osebe, prilepljene na steno, osebe, ki poskušajo uravnotežiti več vinskih kozarcev, osebe, ki delajo špago med dvema stoloma … in še mnoge druge norosti in podvige, ki si jih niti ne moremo zamišljati.

Galerija – Passport Photos: to so norosti, ki jih lahko počnemo, ko se fotografiramo za osebni dokument

Dodatne Informacije

Več informacij:
maxsiedentopf.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
10 najbolj vročih Instagram profilov, ki jih spremljamo le pravi moški