fbpx

Pet najboljših aplikacij za krepitev naših možganov

Že veste, kaj boste danes počeli s pametnim telefonom? Mi imamo nekaj koristnih predlogov ali bolje rečeno pet najboljših aplikacij, ki krepijo naše možgane – vse od učenja jezika do izboljšanja naše koncentracije. Tukaj je pet najboljših aplikacij, ki krepijo naše mentalne sposobnosti.

1. Aplikacija Peak

Kje nam koristi?
Spomin, osredotočenost, reševanje problemov, mentalna agilnost, jezikovne spretnosti

Kako nam koristi?
Aplikacija je oblikovana v sodelovanju s strokovnjaki v nevroznanosti, kognitivni znanosti in izobraževanju. Peak uporablja 18 iger, ki temeljijo na spretnostih s številkami, prepoznavanju vzorcev in pravopisnih tekstih, ki postopoma izboljšajo naše mentalne sposobnosti.

Cena?
Brezplačna aplikacija za iOS in Android (znotraj aplikacije so plačljive funkcije).

2. Aplikacija Eidetic

Kje nam koristi?
Spomin

Kako nam koristi?
Ponavljanje je ključ do boljšega spomina. Z dodajanjem številk ali imen, ki bi si jih radi zapomnili na eno izmed naprej oblikovanih kartic, nas aplikacija Eidetic z obvestilom pozove, da se preizkusimo v stvari, ki bi si jo radi zapomnili.

Cena?
Brezplačna aplikacija za iOS (opcija Pro je plačljiva).

PREBERITE ŠE: 7 vsakodnevnih navad, zaradi katerih bomo (še) pametnejši

3. Aplikacija Piano Teacher

Kje nam koristi?
Osnovne spretnosti na klavirju

Kako nam koristi?
Preprosta ideja, enostavna izvedba. Potem, ko pametni telefon ali tablični računalnik spremenimo v tipkovnico, nam Piano Teacher poda nekaj lekcij – tipke pritiskamo tako, kot so obarvane. Poleg obsežne knjižnice aplikacije, lahko tudi sami dodamo skladbo v obliki .midi ali .mid datoteke.

Cena?
Brezplačna aplikacija za Android.

4. Aplikacija Duolingo

Kje nam koristi?
Jeziki

Kako nam koristi?
Ta brezplačna aplikacija je pravi učitelj jezikov ter zmeraj težjim lekcijam dodaja bolj sproščen pridih v obliki igre. Lekcije vključujejo govor, poslušanje, pisanje, prevajanje ter izbiranje pravega odgovora. Zraven tega pa ima aplikacija tudi nekaj dobrih motivatorjev, ki nas znova in znova vračajo k učenju.

Cena?
Brezplačna aplikacija za iOS, Android in Windows.

5. Aplikacija Elevate

Kje nam koristi?
Spomin, pisanje, razumevanje, fokus ter analitične sposobnosti

Kako nam koristi?
Z izbiro vrste mentalnih sposobnosti, ki jih želimo izboljšati, nam da Elevate izbiro petindvajsetih “personaliziranih” iger. Sprva bodo te igre kar sramotno lahke, ampak ker si Elevate zapomni, kje smo najbolj močni, bo aplikacija sama radikalno spremenila naravo igre ter nas tako še dodatno spodbudila. Idealno je, da se aplikaciji posvetimo trikrat na teden, števec v aplikaciji pa bo meril naš napredek.

Cena?
Brezplačna aplikacija za iOS in Android (opcija Pro je plačljiva)

Dodatne Informacije

Povzeto in prirejeno po:
shortlist.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.