fbpx

Peugeot e-208: nova generacija tudi na elektriko

Peugeot e-208

Peugeot e-208 je prvi popolnoma električni avtomobil znamke Peugeot, ki je osnovan na eCMP platformi, na katere je narejen tudi DS 3 Croccback E-Tense.

Peugeot e-208 je manjši in lažji od sorodnega DS3 Crossback E-Tense, sta pa oba osnovana na isti platformi. Baterija s kapaciteto 50 kWh ima dovolj energije za do 340 kilometrov dolgo pot, pri tem pa pri Peugeotu garantirajo, da bo po osmih letih uporabe, oziroma 160.000 prevoženih kilometrov, obdržala 70% svoje moči.

Na običajni gospodinjski vtični bomo za polnjenje Peugeota e-208 potrebovali okoli 20 ur, če pa si vgradimo polnilno postajo, bomo za polnjenje potrebovali okoli 8 ur. Pri polnjenju na hitrih polnilnicah s 100 kWh moči, bo 80% baterije polne v pol ure. Peugeot je omogočil povezave z električnim e-208 preko aplikacije na pametnih telefonih. S njeno pomočjo lahko načrtujemo pot, sistem pa nam bo pri tem predlagal najboljšo pot in mesta, kjer se nahajajo električne polnilnice. Preko telefona bomo lahko avtomobil predhodno ogreli ali ohladili in si celo odmrznili vetrobransko steklo. Za večji izkoristek energije ima Peugeot e-208 vgrajeno toplotno črpalko.

Najnovejša generacija Peugeota 208 se bo pokazala na avtomobilskem salonu v Ženevi. Izmed njih bo zagotovo najbolj zanimiv ravno e-208, saj bo z električno energijo, dosegom in povezljivostjo predstavljal neposrednega rivala svojim dizelskim in bencinskim bratom.

Galerija slik: Peugeot e-208

Dodatne Informacije

Več informacij:
peugeot.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!