fbpx

Plesen izgine v eni uri: trik za čiščenje fug v kopalnici, s katerim boste enostavno odpravili plesen!

Adijo plesen!

odpravili plesen!
Foto: envato

Kako se znebiti plesni na fugah v kopalnici - odpravili plesen!? Ali sploh obstaja učinkovit način za čiščenje fug? Vsak, ki se je srečal s plesnijo v kopalnici, ve, kako nadležno in trdovratno težavo predstavlja čiščenje fug. Kljub rednemu čiščenju se plesen pogosto vrne, kot nezaželen gost, ki ne zna sprejeti namiga, da je čas za odhod.

Na srečo se pojavljajo novi triki in domače rešitve, ki obljubljajo učinkovito odstranjevanje plesni brez uporabe močnih kemikalij ali napornega drgnjenja. A ne bodimo preveč optimistični, čudežev še nismo iznašli. Torej kako odpravili plesen!

Trik, ki ga je delil TikToker @giftgenius, je presenetljivo preprost, skoraj tako kot vklop televizorja. Vzamete kos papirnate brisače ali prtička, ga zložite in položite na območje s plesnijo. Nato na brisačo nalijete nekaj belila in počakate eno uro, medtem pa lahko na primer gledate svojo najljubšo serijo. Po tem času naj bi plesen izginila, kot da ste uporabili čarobno palico.


Poleg tega trika lahko razmislite tudi o drugih naravnih možnostih, ki so se izkazale za učinkovite, čeprav ne tako dramatične kot v televizijskih oglasih.

Alkoholni kis je ena takih možnosti. Deluje kot naravni fungicid, ki uničuje plesen in preprečuje njen ponovni nastanek, in to ne da bi pri tem poškodoval površine. Torej, če imate kis in ne veste, kaj z njim – zdaj veste.

Soda bikarbona je še ena izjemna alternativa, čeprav morda ne tako okusna kot v pecivu. Z antibakterijskimi in protiglivičnimi lastnostmi pomaga pri odstranjevanju plesni. Naredite pasto iz sode bikarbone in vode ter jo nanesite na prizadeta območja. Po nekaj minutah drgnjenja sperite in uživajte v čisti kopalnici, kot da bi jo obiskal ekipa za čiščenje.

@giftgenius

Anyone can do this

♬ original sound – GiftGenius

Z uporabo teh naravnih metod ne samo da učinkovito odstranite plesen, ampak tudi preprečite njeno ponovno pojavljanje. Naravne alternative so okolju prijazne, ne vsebujejo škodljivih kemikalij in so prijetne za uporabo, razen če ne marate vonja kisa. Zato, ko se spopadate s plesnijo v kopalnici, razmislite o teh naravnih rešitvah, ki bodo vaš dom ohranile čist in zdrav še dolgo časa, ali vsaj dokler se plesen spet ne odloči, da je čas za obisk.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.