Pogled v dve različni obdobji vrveža Londona

Leta 1927 je snemalec filmov Claude Friese-Greene s takrat popolnoma novo barvno kamero ovekovečil svoje potovanje po Veliki Britaniji, ki ga je zaključil v Londonu. Kar 87 let kasneje je Simonu Smithu uspelo poustvariti iste čarobne prizore, le s sodobnejšo opremo. Združujoč ob bok Friese-Greenovim, tako prinaša pogled v dve različni obdobji britanske prestolnice.

Nedavno je britanski filmski inštutut (BFI) restavriral in s tem ponovno oživel čudovite utrinke Londona iz 20. let prejšnjega stoletja pod naslovom “The Open Road” (slo. “Prostrana Pot”), ki so nemudoma završali po družbenih omrežjih. Tako je filmar Simon Smith prišel na drzno idejo. S sodobno opremo, primerljivo takratni, se je podal na Friese-Greenovo snemalno pot in poustvaril iste prizore v duhu današnjega Londona. Kot je povedal, je bila to zanimiva osebna izkušnja, skozi katero je spoznal, da se mesto v bistvu v vseh teh letih ni prav veliko spremenilo.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Triki, ki ti lahko spremenijo življenje: 10 načinov, kako privarčuješ pri nakupu hrane