fbpx

Polestar Phone: od električnih vozil do pametnih telefonov – Polestar izziva Teslo

Švedski proizvajalec električnih vozil pred Teslo stopil na trg pametnih telefonov.

Polestar Phone
Foto: Polestar

Polestar, znani proizvajalec električnih vozil, je nedavno presenetil tehnološki svet z napovedjo svojega prvega pametnega telefona - Polestar Phone, ki obljublja tesno povezavo z njihovimi vozili. Čeprav je bilo pričakovati, da bo Tesla prvi vstopil v to nišo, je Polestar s tem korakom pokazal svojo inovativnost.

April je mesec presenečenj, a novica, ki prihaja od Polestara, ni nobena šala. Ta švedski proizvajalec električnih vozil, bolj znan po svojih stilsko dovršenih avtomobilih, je zdaj vstopil na trg pametnih telefonov s Polestar Phone, s čimer je prehitel celo tehnološkega velikana Tesla. Kako točno bo Polestar Phone spremenil igro?

Foto: Polestar

Polestar ni zgolj predstavil še enega pametnega telefona – Polestar Phone; predstavil je napravo, ki simbolizira presečišče avtomobilske in pametne tehnologije. Novi Polestar Phone, ki ga krasi minimalističen dizajn v beli in srebrni barvi, ponuja več kot le estetsko dovršenost – je odraz znamkine zaveze k inovacijam.

Foto: Polestar

V tehnoloških krogih se že šušlja o specifikacijah telefona, ki naj bi vključeval procesor Snapdragon 8 Gen 3, glavno kamero z 50 MP, ultraširokokotno kamero z 13 MP in telefoto kamero s 3x optičnim zoomom. Telefon naj bi poganjal Android, a ne kateregakoli – Polestar je razvil lastni operacijski sistem, PoleStarOS, ki bo ponujal nekaj edinstvenih funkcij.

Foto: Polestar
Foto: Polestar
Foto: Polestar
Foto: Polestar

PoleStarOS ne bo zgolj še ena različica Androida; ta operacijski sistem je zasnovan z mislijo na lastnike vozil Polestar. Zagotavljal bo tesno integracijo s sistemom v vozilu, kar pomeni, da bo vaš telefon lahko neposredno komuniciral z vašim avtomobilom, omogočal upravljanje nastavitev, preverjanje stanja baterije in celo nadzor nad klimatsko napravo – vse to iz udobja vaše dlani. To sicer počne že večina proizvajalcev le preko aplikacije.

Največ zanimanja pa seveda vzbujajo vprašanja o tržnih možnostih za takšno napravo. Ali bo Polestar Phone resnično pritegnil pozornost javnosti ali bo ostal nišni produkt za zveste kupce Polestar vozil? Še več, ali bo to poteza, ki bo spodbudila tudi druge proizvajalce električnih vozil, kot je Tesla, da vstopijo na trg pametnih telefonov?


Kot kaže, bo 24. aprila, ko je napovedan uradni začetek prodaje Polestar Phone, zelo zanimiv dan za tehnološki svet. Če bo uspešen, bi Polestar lahko ne le izboljšal izkušnjo lastnikov svojih vozil, temveč tudi postavil nove standarde v povezovanju med avtomobilsko in pametno tehnologijo. Kot vedno, pa čas pokaže, ali so takšne inovacije resnično tisto, kar potrošniki želijo – ali le še ena zanimiva tehnološka novost.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.